perjantai 2. tammikuuta 2009

Vihervaaran rakennustouhuja

Täyttäessäni 40-vuotta (2007) sain syntymäpäivälahjaksi perheeltäni nukkekotipaketin. Olen rakennellut ja maalaillut nukkekotia aina silloin tällöin ja välillä on tuntunut, etten saa taloa koskaan valmiiksi, mutta nyt tuntuu jo paljon paremmalta. Yksi Uuden vuoden lupaukseni on, että tänä vuonna keskityn enemmän minikäsitöiden maailmaan, koska tämä on niin ihanaa. Eilen sain laitettua taloon ikkunat ja ovet sekä katon paikoilleen. Ikkunalasit olen tehnyt lelupakkausten muovista.


Nukkekotini nimeksi tulee Vihervaara. Rakastan vieläkin kovasti L.M Montgomeryn Anna- ja Runotyttö kirjoja ja sieltä sain idean laittaa talon nimeksi Vihervaara. Olen lukenut ko kirjat elämäni aikana lukuisia kertoja, viimeksi luin ne vuonna 2007 ja joka kerta ne vievät mukanaan.
Vihervaarassa eletään ihan nykyaikaa, vanhoja perinteitä ja tavaroita kunnioittaen. Vihervaarassa asuu Emilia pienen vauvansa Annan kanssa. Talon alakertaan Emilia aikoo perustaa Emilian Käsityö- ja Ompelu Puodin. Puodissa Emiliaa avustaa hänen sisarensa tytär. Vihervaaraan muuttaa myös joukko lemmikkejä.Vihervaarassa on yhteensä kuusi huonetta. Alakerran isompaan huoneeseen tulee Emilian Käsityö- ja Ompelu Puoti ja pienenpään huoneeseen tulee ompeluhuone, jossa Emilia valmistaa tilauksesta erilaisia käsitöitä (vaatteita, tilkkutöitä ym). Keskikerroksessa on olohuone ja keittiö. Ylimpään kerrokseen tulee kylpyhuone sekä Emilian ja Annan makuuhuone.Tänään Vihervaaran rakentamisessa oli vuorossa sähkötyöt. Sain apua 18-vuotiaalta pojaltani ja hän näppärästi asensi pistorasiat jokaiseen huoneeseen. Oli jännittävä nähdä miten valot syttyivät pikkuruisiin lamppuihin. Minulla ei ole vielä kuin lamput keittiöön ja olohuoneeseen, mutta vähitellen talon valmistuessa lamppuja tulee lisää. Luulin, että sähköistys on paljon vaikeampaa kuin mitä se sitten loppujen lopuksi olikaan.Emilian makuuhuoneessa on muuttopuuhat käynnissä ja tavarat etsivät vielä oikeita paikkoja. Lattia on tehty pähkinäpuusta ja seinät on tapettia. Miisu-kissa ihmettelee uutta kotia.Vihervaaran kylpyhuoneeseen on kokeiltu myös kalusteita. Kylpyhuoneesta tulee vihreäsävyinen. Lattia on tehty lasimosaiikkilaatoista ja saumattu ihan oikella saumausaineella.
Vihervaaran ovien ja ikkunoiden asentaminen käynnissä.
5 kommenttia:

siirisofia kirjoitti...

Onpa kiva seurata Vihervaaran rakentumista! Omat nukkisprojektitkin ovat aika vaiheessa ja varsinainen talo vielä kovin keskeneräinen. Täytyypä ryhdistäytyä ;-)

Sooloilija kirjoitti...

Vihervaara on tosi suloisen näköinen koti kaikille asukkailleen. Kylppärissäkin on ihanat mosaiikkilaatat!

Minulla muuten meni lapsena jotenkin ohi ne L.M.Montgomeryn Anna-romaanit ja muut. Luin niin tiiviisti Enid Blytonin Viisikot ja muut, että nämä herkemmät runotyttö-kirjat jäivät väliin. Nyt harmittaa. Pitää suositella omille tyttärille.

katrilli kirjoitti...

Siirisofia; Sinulla on aivan ihana blogi ja siellä esittelet taidolla tehtyjä minitavaroita. Käyn päivittäin katsomassa sivujasi. Viime yönä en saanut yhtään nukuttua kipujen vuoksi, joten tein pieniä pyyheliinoja Vihervaaran kylppäriin.

Sooloilija; Voisit vieläkin uppoutua Anna- ja Runotyttökirjojen maailmaan. Löysin kerran vuosia sitten Savonlinnan antikvariaatista koko L.M. Montgomeryn kirjasarjan ja ostin sen. muistan vielä, että yhden kirjan hinta oli 4 mk. Minäkin luin myös Enid Blytonia, Tiina-kirjoja, Lotta-sarjaa ym ihania tyttökirjoja sekä seikkailukirjoja.

Halauksin Katrilli

Kirstuli kirjoitti...

Hei,minäkin olen lukenut niin viisikot,lotat,tiina ja runotyttökirjat.Vielä aikuisenakin ne muistaa.Ja runotyttö kirjoistahan on tehty myös tv sarja vihervaaran Anna,se tuli muutama vuosi sitten muistaakseni ja tuli kyllä seurattua.Terveisiä!
Kirstuli

Merja kirjoitti...

Voi ei miten ihana talo!!en ole hetkeen täällä vieraillut ja johan on tapahtunut.mistä tuo talopaketti on?olen ihan hurmaantunut.ja Anna/runotyttö ym kirjat on suosikkejani vieläkin.Viime talvena kuumeen kourissa luin runotyttöä ja sieltä tulee vieläkin mieleen kohtauksia.Olen siis lukenut ne lapsena ja omistan suurimman osan niistä,niin pitäähän se aina välillä fiilistellä.Voimia sulle kipujen kanssa,haleja ja enkeleitä!