tiistai 27. tammikuuta 2009

Koira kuulumisia


Uusi viikko on taas pyörähtänyt vauhdilla käyntiin. Ajelin aamulla kaupunkimme keskustaan. Vein pojan autokouluun ja toisen pojan työharjoitteluun sekä käytin koiraani Nuppua eläinlääkärillä. Nuppu on ollut pienestä pennusta lähtien kovasti allerginen koira ja oikean ruokavalion löytäminen on ollut aika hankalaa. Pienenä pentuna emme tienneet Nupun allergiasta mitään vaan ihmettelimme pennun rauhallisuutta. Nupun ollessa noin 10 kk ikäinen se rupesi oksentamaan ja meni nopeasti huonoon kuntoon. Pennut veriarvot olivat huonot ja perna oli suurentunut valtavasti. Muuta syytä ei löydetty kuin vakava ruoka-aine allergia. Saimme eläinlääkäriltä erikoisruokaa ja Nuppu alkoi virkistymään ja voimaan hyvin.

Noin vuoden ajan Nuppu on saanut samaa ruokaa kuin meidän muutkin koirat ja ajattelin, että koirulin suolisto kestää jo tavallista ruokaa. Mutta jossakin vaiheessa huomasin, että Nupun iho oireilee ja aloin epäilemään taas allergiaa. Tänään epäilykseni osoittautuivat oikeiksi; Nuppu on edelleen allerginen eikä se vaiva parane. Nupun varpaiden välit, korvat ja peräpää kutiavat kovasti ja koira kynsii itseään. Saimme eläinlääkäriltä ruokaa, jonka avulla puramme entisen ruokavalion ja jatkossa hankimme koiran ruoan aina eläinlääkäriltä. Tuntuu niin kauhean pahalta, että olen itse aiheuttanut Nupulle hankalaa oloa ja allergia oireita antamalla vääränlaista ruokaa. Onneksi nyt meillä on oikeanlaista ruokaa ja tiedän missä mennään.

Nuppu on niin ihana koira, siitä on valtavasti seuraa minulle ja muille perheemme jäsenille. Nuppu pitää huolen siitä, että äiti lähtee lenkille päivittäin. Nuppu saunoo meidän kanssa ja seuraa minua kaikkialle. Hän on oikea terapiakoira!


Eilen sain ihanan puhelinsoiton; kääpiövillakoira Siru oli synnyttänyt keisarinleikkauksella kuusi pentua, joista valitettavasti yksi oli menehtynyt. Mutta muut viisi koiravauvaa voivat oikein hyvin, samoin äitikoira. Pennuista kolme on poikaa ja kaksi tyttöä. Loppuviikosta menen tyttäreni kanssa katsomaan pentuja! Olen aivan innoissani uudesta koirasta, samoin tyttöni. Toivotaan, että tämä unelma toteutuu ja me saamme maaliskuun loppupuolella uuden koiravauvan kotiin.

7 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hyviä koirakuulumisia. Hyvä, että Nupun vaiva selvisi. Toivottavasti eläinlääkärin ruoka ei ole hirvittävän kallista..
Ja iloisia uutisia koiravauvoista. Jospa pienokainen muuttaa teille asumaan. Käykäähän katsomassa ja ihastumassa.

Ja muista ottaa kamera mukaan, haluamme nähdä pienen koiran..

Kisumumma kirjoitti...

Meillä on isän mäykyllä kanssa allergia. Olen käynyt nyt kaksi kertaa pesemässä sen, ja olo on hieman helpottanut. Ruokavaliolle joutui myös.Valtavasti on nuo koirien allergiat lisääntyneet. Merjalla oli joskus Suomenlapinkoira, joka oli ihmiselle allerginen, ja monelle muulle, se oli hurjan hankalaa.
Koirat ovat NIIN ihania, minullakin on ennen ollut vain koiria, nämä kissat, ovat elämäni ensimmäiset, mutta rakkaita ovat.

Ja voi, ihanaa että nuo muut pennut jakselevat hyvin. Oispa niiiiin ihanaa, kun vois ottaa koiranpennun. Olen sanomattoman ihastuut Merjan Wikiin.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenia!

Miten muuten, meinaatteko ottaa tyttö vai poikakoiran?

Kyllä ne vaan on niiiin sööttejä. Ja varsinkin kääpiövillakoirat on niin sööttejä! =0)

Toivottavasti saatte pennun...

t.maisuli

katrilli kirjoitti...

Hei !

Me aiomme ottaa tyttöpennun. Meidän kaikki koirat ovat tyttöjä, joten on helpompi ottaa taas tyttökoira. Ihan innoissaan ootetaan päivää milloin voimme mennä katsomaan pentuja.

Halauksin Katrilli

Maija kirjoitti...

Onneksi koiran vaivaan löytyi syy. Toivottavasti ol nyt helpottuu.
Pojan mäyriksellä on vatsavaiva, jolle eiole löytynyt syytä. Eläinlääkäriltä ostetulla ruoalla elämä pysyy aika tasaisena.
Siskon koiralla oli lisäaineallergia ja se söi viimeiset vuotensa vain kotona valmistettua kasvisruokaa ja kuolasi lätäköitä lattialle aina, kun perheelle valmistettiin liharuokaa.

Tiina kirjoitti...

Voi sinua onnellista!Monta koiraa.Olen aina haaveillut useammasta koirasta.Ehkäpä kun Roosasta ( 14,5 v.) aika jättää niin otamme useamman koiran.Onnea uudesta koirasta ja toivottavasti allergia pysyy kurissa.

Sooloilija kirjoitti...

Sinulle on pieni ja helppo haaste blogissani.