lauantai 3. tammikuuta 2009

Mamma Mia; mikä ihana elokuva

En ole blogissani aikaisemmin kirjoittanut katsomistani elokuvista, mutta tämä elokuva kannattaa mainita. Katsoin eilen illalla tyttäreni (mies ja kolme pojista liittyivät joukkoon myöhemmin) kanssa Mamma Mia- elokuvan ja ihastuin elokuvan hyväntuuliseen otteeseen. Elokuvan musiikkina ja "käsikirjoituksena" on ABBAn tuttuja lauluja. Elokuvan naispääosassa nähdään nuorekas Meryl Streep ja miespääosissa ovat mm. charmikas Pierce Brosnan sekä hurmaava Colin Firth.Elokuva tempaisi mukaansa ihan ensimmäisestä kohtauksesta lähtien. Yllätyin, miten kauniit lauluäänet näyttelijöillä on. Olin pitänyt Pierce Brosnania "vain" James Bondin näyttelijänä, mutta käsitykseni hänestä muuttui täysin. Tässä elokuvassa hänen charmikkuutensa ja herkkyytensä tulivat esille. Kaikista ihaninta olivat elokuvan aikuiset naiset! Tuntuu, etten löydä tarpeeksi sanoja kertoakseni Mamma Miasta. Kannattaa katsoa!

Elokuva nauratti sekä itketti minua. Kuuntelin laulujen sanoja ja joistakin tuli mieleen vahvasti tapahtumia omasta elämästäni. The Winner takes it all ja tähän lauluun liittyvä elokuvan kohtaus kosketti kauneudellaan. Kyyneleet valuivat pitkin poskiani, liikutuin niin kovasti. Tyttäreni tykästyi myös elokuvaan ja heti seuraavana aamuna hän sanoi, että "äiti, katottaisiko Mamma Mia uudestaan"? Ja niin me katsottiin...

1 kommentti:

Sooloilija kirjoitti...

Meille kävi samoin; 9-vuotiaan tyttären kanssa piti heti seuraavana päivänä katsoa elokuva uudelleen. Ja sitten suihkussa ja saunassa hoilattiin niitä lauluja. Tytär kun ei osannut sanoja niin minun piti toimia esilaulajana.

Yllättävän vaikeat sävelkulut on lauluissa; kovasti vaihtelee myös äänialat, korkeasta matalaan. Ihan oli kurkku kipeänä laulamisen jälkeen. Kun eihän sitä tällainen maallikkolaulaja paljon koskaan laula, eikä varsinkaan oikealla tavalla..