keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Vuoden 2008 viimeisen päivän mietteitä


Näin vuoden viimeisinä päivinä ajatukseni liikkuvat kuluneen vuoden tapahtumissa. Muistojen helminauhaan on tullut paljon kauniita, uusia helmiä, mutta joukossa on myös tummiakin helmiä. Vuosi 2008 on ollut kaiken kaikkiaan tapahtumarikas, aika raskaskin vuosi. En rupea kaikkia tapahtumia kirjaamaan ylös, mutta muutamia voisin vähän pohdiskella.
**********
Vuosi 2008 alkoi hyvin väsyneenä, en kyennyt nukkumaan kuin korkeintaan pari tuntia yössä. Jouduin vielä alkuvuodesta olemaan sairaalassa masennuksen, väsymyksen, kivun hoidon sekä eläkeasioiden selvittelyjen vuoksi. Eläkehakemus tehtiin helmikuussa ja kaikkien yllätykseksi sain myönteisen eläkepäätöksen huhtikuun lopussa. Aluksi päätös tuntui pahalta, mutta nyt, kun aikaa on kulunut jo useampi kuukausi niin päätös tuntuu juuri oikealta. Eläkepäätös ei vienyt kipujani ja uupumustani pois, mutta enää minun ei tarvitse käydä jatkuvaa paperisotaa Eläkelaitoksen ja Kelan kanssa. Saan kansaneläkettä ja tiedän, että joka kuukausi eläke siirtyy tililleni ja se tieto poistaa huolta taloudellisesta tilanteesta. Väsymys ei ole hellittänyt vieläkään, mutta saan nyt huomattavasti paremmin nukuttua.
**********
Yksi hieno asia on ollut aromaterapian "löytäminen". Lämpimät kiitokset Pialle; olet auttanut minua paljon! On ollut hienoa löytää vaihtoehtoinen kivunhoitomenetelmä, koska nykylääketiede ei pysty minua enää auttamaan. Vaihtoehtoiset hoidot ovat tulleet elämääni jäädäkseen ja suosittelen kokeilemaan niitä ennakkoluulottomasti. Olen saanut myös reikihoitoa, intialaista päänhierontaa sekä vyöhyketerapiaa.
***********
Huhtikuun alussa talostamme löytyi kosteusvaurio ja hometta. Alkoi vielä näihinkin päiviin asti kestänyt kodin remontti, joka verotti voimavaroja suuresti koko porukalta. Saimme onneksi kesällä asua kolme kuukautta tuttaviemme mökillä ja siellä vietimme myös vanhimman poikamme ylioppilasjuhlat ja keskimmäisen poikamme rippijuhlat.
Mieheni 50-vuotisjuhlia saimme viettää jo kotona. Voisi melkein sanoa, että "elämä oli yhtä juhlaa" kesän aikana, totuus on kylläkin varsin toisenlainen.
***********
Sain luvan ajaa autoa lähes neljän vuoden tauon jälkeen. Tuntui aivan uskomattomalta mennä omalla autolla kauppaan ja hoitamaan itsenäisesti asioita. Jess !!!
***********
Syksyllä vanhin poikamme muutti pois kotoa ja aloitti opiskelunsa Oulun Yliopistossa. Minulla oli oma tilkkutaidenäyttely "Tilkkuterapiaa" Pudasjärvellä. Tilkkutöitäni oli myös esillä eri näyttelyissä Helsingissä sekä Rovaniemellä. Sain ihanaa palautetta näyttelystäni ja uutta näyttelyä suunnittelen muutaman vuoden päähän. Näyttelyyn valmistautuminen, uusien töiden ompeleminen remontin ja juhlien keskellä oli rankkaa mutta antoisaa ja näyttelyn järjestäminen todellakin kannatti.
***********
Osallistuin marraskuussa kivunhallintaryhmän vetäjän koulutukseen Rovaniemellä ja minun on tarkoitus perustaa oma ryhmä jossakin vaiheessa ensi vuotta. Sain tehdä rakastamaani käsityönopetustyötä Syötteellä pitäessäni kepparikerhoa lapsille. Yksi ilta viikossa on ihan sopiva määrä minulle, enempää en jaksaisi...
***********
Kaikissa tämänkin vuoden tapahtumissa olen saanut tukea perheeltäni ja ihanilta ystäviltäni. Ilman teitä elämäni olisi tyhjää. Suuret ja lämpimät kiitokset kaikille läheisilleni!

3 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Paljon on sinunkin elämässä tänä vuonna sattunut ja tapahtunut. Sekä iloa että juhlaa, kuten totesit.

Kiitos sinulle tästä vuodesta. Mitähän me odotamme ensi vuodelle.. Terveyttä ainakin. Sekä paljon ilon hetkiä ystävän seurassa.

siirisofia kirjoitti...

Hei Katri!
Paljon on sinulle tapahtunut vuoden aikana, juhlaa ja vähemmän juhlaa. Toivotan oikein hyvää uutta vuotta ja paljon lisää voimia tulevaisuuden haasteisiin!!
******
Pitäisikin kokeilla noita vaihtoehtohoitoja, kun itsekään en ole perinteisestä lääketieteestä saanut apua moniin ongelmiin. Kipu on ainainen "ystävä" :-(

mukavaa iltaa t. Siirisofia

saril kirjoitti...

Sinulla on paljon ihania juttuja täällä blogissasi..:)
Kaikkea hyvää vuodelle 2009! Hyvää uutta vuotta!
Ja hauvalle rapsuja..:)