tiistai 20. tammikuuta 2009

Minullako "tyhjenevän pesän" syndrooma?

Useimmat blogini lukijat tietävätkin, että perheeseemme kuuluu viiden lapsen lisäksi kolme koiraa. Vanhin poikamme on muuttanut jo pois kotoa, toiseksi vanhin poikamme lähtee heinäkuussa armeijaan ja kolmas poikamme suunnittelee muuttavansa ensi syksynä toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Kotimme on kovaa vauhtia "tyhjenemässä" ja äidistä se tuntuu kovasti haikealta. Tuntuu oudolta, että ensi syksynä keittiön pöydän ääreeen kokoontuukin vain neljä perheemme jäsentä seitsemän sijasta.

Niinpä minulla on vauvakuume - siis koiravauvakuume. Tyttäremme (9v) on jo pitkään haaveillut ja puhunut omasta lemmikistä. Lemmikki toive on muuttunut pitkin matkaa, välillä on puhuttu niin marsusta, kissasta, fretistä kuin koirastakin. Nyt olemme päätyneet pieneen koiraan, jota tytölläkin olisi helppo käyttää lenkillä. Ja minäkin saisin pitää koiraa sylissä, helliä ja paijata oikein kunnolla! Hellin ja paijaan labradorianikin, mutta on mahdoton tehtävä nostaa 34 kg painava koira syliin.

Koiravauva on puheissamme päivittäin ja on vaikea olla innostumatta liikaa asiasta. Olemme suunnitelleet koiraroduksi kääpiövillakoiraa. Kääpiövillakoira on pieni kokoinen, vilkas ja seurallinen koira, joka on suhteellisen helppo kouluttaa. Tällä viikolla on syntymässä kääpiövillakoiralle pentue aikas lähelle meitä, joten "kuume" vaan nousee... Odotan malttamattomana viestiä tai soittoa kasvattajalta...

18-vuotias poikani sanoi minulle tässä eräänä päivänä, että: "Äiti, sinullahan on ihan selvästi tyhjenevän pesän sybdrooma. Kun lapset lähtevät kotoa niin sinun pitää haalia lisää koiria, joita saat hoitaa". Eikös se niin ole, että lasten suusta kuullaan aina totuus...?

9 kommenttia:

Maisuli kirjoitti...

Ai miten ihanaa...Siis uusi koiranpentu.
Meidän tuttavilla on vielä se pienenpi villakoira; toy-villakoira. Kyllä se Leevi on todella pieni ja pippurinen..=)
Minkäs värisen hauvelin hauluaisitte? =)

Palaga kirjoitti...

Mukaviahan ne koiravauvat ovat ja isommmatkin koirat!

Sooloilija kirjoitti...

Tämä asia tulee jokaista äitiä vastaan jossain vaiheessa, tämä tyhjenevä pesä.

Itse kyllä välillä vähän odotankin sitä, uskon, että silloin alkaa elämässä uusi aika. Sitten on varmaan ihana saada lapsia käymään kotona! Mutta meillä siihen menee vielä aikaa..

Eiköhän meidänkin koti lisäänny vielä kissalla, ainoa kissamme on kohta 8-vuotias, se saa seuraa pienestä pennusta.. Jossain vaiheessa. Asia aaltoilee, välillä enemmän mielessä, välillä vähemmän..

Laitathan heti meille lukijoille tietoa mahdollisesta uudesta koirastanne..

KaijaK kirjoitti...

Hei, Kääpiövillakoirat on tosiaan kivoja koiria, meidän vanhimmalla tytöllä on viime keväänä syntynyt uros. Välillä saa varoa ettei astu päälle kun Nemo on niin kevyt ja pieni, eikä tassuista lähde ääntä. Aiemmin olin sitä mieltä että vain isot koirat ovat koiria, mutta nyt olisin itsekin valmis ottamaan tuollaisen...

Tuija kirjoitti...

Totta tuo tyhjän pesän syndrooma. Minä olen myös käynyt sen läpi. Lopuksi kuitenkin ei niin kaamea mitä luulin.
Koira on tosi mukava kaveri, varsinkin kun sille saa puhua, eikä se väitä vastaan :) :) !!!
Onko kuvassa teidän koira?

Hiutale kirjoitti...

Meillä on keskikokoinen villakoira. :)

katrilli kirjoitti...

Hei !

Maisuli; me ollaan ajateltu mustaa pentua. Tulevan pentueen emo on harmaa ja isä musta. Mua kiinnostaa villakoirassa erityisesti sen kauneus ja ihana luonne.

Sooloilija ja Tuija: Lasten kotoa pois muutto tuntuu sillä muutto hetkellä ja aluksi vaikealta ja haikealta, mutta siihen tottuu. Eikä se olekaan niin kauhea asia, josta ei selviäisi. Minusta on aivan ihanaa, kun lapset ovat isompia, niin mulle jää aikaa enemmän aikaa itselleni, käsitöille ja koirille.
Kuvassa on meidän labradorimme Nuppu!

Kiitos kaikille kommenteista.

Halauksin Katrilli

Elisa kirjoitti...

Meillä on kaksi villakoiraa, toinen toy ja toinen kääpiö. Enkä vaihtaisi kyllä rotua, ovat sen verta ihania kavereita! Onnea vain uuden koiravauvan kanssa, mikäli se nyt teille tiensä löytää :)

AnneHelena kirjoitti...

Voi ihanaa teille tulee koirulin pentu : )
Jos haluat niin voit nyt käydä kurkkaamassa nukkekotiini...kaikki on kylläkin vielä tosi pahasti kesken, mutta ajan kanssa hyvä tulee.
Tässä linkki....
http://annehelena-villarosa.blogspot.com/