torstai 2. heinäkuuta 2009

Retki Ranuan eläinpuistoon 26.6.2009


Viime perjantaina kävimme tyttäreni kanssa päivän retkellä Ranuan eläinpuistoon. Oli kuuma päivä, joten pakkasimme mukaan paljon juotavaa, aurinkovoidetta, eväsleipiä ja perunalastuja. Mietimme lähtiessä, että mahtaako kaikki eläimet olla varjoissa lepäämässä kuumuuden takia, mutta iloksemme näimme lähes kaikki eläimet. Kävelimme ja katselimme eläimiä useamman tunnin ajan, mie onnistuin polttamaan niskani ja hartiani auringossa:) Unohdin laittaa aurinkoöljyä sinne...

Päivä oli mielenkiintoinen. Saimme seurata mm. villisikojen, jääkarhujen ja ruskeakarhujen ruokintaa. Jääkarhut olivat veikeitä, kun ne kuuntelivat tutun eläintenhoitajan puhetta ja ne odottivat innoissaan välipalaa.


Jääkarhu neito Vaneska odottaa tässä omaa välipala-annostaan. Eläintenhoitaja tarjosi ensin Vaneskalle porkkanoita ja omenaa, mutta se ei kelvannutkaan sille. Vaneska tiesi, että hänelle on tarjolla vielä parempaa herkkua, jäätelöä (iso jääpala, jonka sisällä oli lohi). Vaneska nuoli innoissaan omaa jääpalaansa. Eläinpuistossa jääkarhut syövät joka toinen päivä lihaa, läskiä ja kalaa. Välipäivinä ne saavat välipaloina hedelmiä ja porkkanoita.

Jääkarhupari Manesse ja Venus odottavat pienokaista. Poikanen syntyy tammikuussa ja se onkin suuri tapahtuma eläinpuistossa. Manesse ja Venus saivat porkkanoita, omenoita ja jäätelöä. Oli hienoa katsoa, kun kaksi isoa jääkarhua sukelsi herkkujen perään yhtäaikaa. Ruokintaa oli seuraamassa paljon ihmisiä. Oli mukava kuunnella suomalaisten, italialaisten, saksalaisten ja ruotsalaisien turistien kommentteja.

Tässä kuvassa poseeraa 22-vuotias Palle-karhu. Palle osasi esiintyä ja poseerata oikein tosissaan. Uskomatonta miten taitavasti Palle otti kiinni omenoita suullaan, kun eläintenhoitaja heitti niitä sille. Pallen seurana samassa aitauksessa on saman ikäinen Doris-karhu, jonka herkkua oli porkkanat. Doris otti porkkanan etutassujensa väliin ja haukkasi siitä nautiskellen palasen. Karhut saivat myös vesimelonia. Ihania otuksia:)

Kotieläinpuistossa tapasimme Jääkarhu Junnen, jota tyttäreni tässä tervehtii. Mietin kävellessäni, että kukahan sitten lähtee kaverikseni Ranualle eläinpuistoon, kun tyttö kasvaa isommaksi? Olen käynyt lasten kanssa eläinpuistossa lähes joka vuosi täällä asuessamme ja aina retki on ollut mukava ja tapahtumia täynnä.

Iida-possu nautiskeli auringon lämmöstä omassa karsinassaan kotieläinpuistossa. Eemeli-possu touhusi ihan omia juttujaan.

Olipa ihana päivä! Eläinpuiston, kotieläinpihan ja leikkipuiston jälkeen kävimme matkamuistomyymälöissä ja Fazerin myymälässä karkkia ja keksejä ostamassa. Olemme aina käyneet eläinpuistossa kesällä vaikka puisto on auki ympäri vuoden. Syksyllä tai ensi talvena olisi kiva mennä taas uudestaan... No viimeistään ensi kesänä ainakin...

1 kommentti:

Sooloilija kirjoitti...

Ranuan eläinpuistoon pitäisikin päästä. Se on niin mukava paikka, sellainen kestosuosikkipaikka!

Mahtavaia kuvia, tuo seisova jääkarhu varsinkin on veikeän näköinen!