tiistai 16. kesäkuuta 2009

Tilkkutyökurssilla Oulussa 8.-12.6.2009

Viime viikon maanantaina matkustin Ouluun tilkkukurssille. Auto oli ihan täynnä tavaraa kotoa lähtiessä. Minulla on kursseilla aina mukana myös oma satulatuolini, jota ilman ei istumisesta ja ompelemisesta tule mitään. Lähdin iloisella ja odottavalla mielellä matkaan; toivottavasti opin jotain uutta ja tutustun uusiin tilkkuihmisiin...


Kurssipaikkana oli jo entuudestaan tuttu Oulun Kansalaisopisto. Siellä meillä oli kaksi isoa luokkaa käytössä, joten jokainen saattoi levitellä kankaansa ja tarvikkeensa oikein kunnolla levälleen. Opettajana toimi Paula Vainio ( PeeKaa-tuote). Paula opetti meille joka ilta jotakin uutta ja minäkin, joka olen tilkkuillut reilut 20 vuotta , opin paljon uusia asioita. Oli ihana seurata uusia, ensimmäisiä kertoja tilkkuilevia, miten tilkut saivat heidätkin lumoihinsa yhä enemmän ja enemmän.

Kurssi oli ehdottomasti paras missä minä koskaan olen ollut. Kauniit kiitokset Paulalle ja kaikille kurssilla olleille:)Tiistaina aloimme opetella tätä ihanaa kaitaletekniikkaa, jolla saa aikaan ihania kukkasia. Mie "hurahdin" tähän tekniikkaan ihan täysin. Tämä tekniikka on sellainen, johon saa käytettyä muista töistä jääneitä kaitaleita ja kangassilppua.


Kurssin aikana asuin poikani asunnolla ja sinne ompelin kaksi kukkatyynyä sekä verhot. Asunnolla emme ehtineet touhuta oikeastaan muuta kuin käydä syömässä ja vähän nukkumassa, niin voimallisesti"tilkkumania" iski. Illalla kurssin jälkeen katselin tilkkulehtiä ja piirsin kaavoja pitkälle yöhön asti. Kävi niin kuin tilkkukursseilla ennenkin, että nukkuminen oli hyvinkin katkonaista ja vähäistä. Ompeluinnostus ja uuden luominen vie ihan täysillä mukaansa. Kurssin virallinen alkamisaika oli aina klo 17.30, mutta mie ja ystäväni menimme ompelemaan jo klo 12.00-13.00.


Tässä kuvassa on minun viiden päivän kurssityöni; kaksi tyynyä, kaksi pussukkaa, kukkaro, yksi päivänkakkarapinta, verhot sekä ruskean laukun aloitus. Ehdin tekemään tosi paljon...


Yksi oppimistavoitteeni kurssilla oli, että oppisin kiinnittämään kukkaron kiinnitysmekanismin. Kukkaron sulkijoita on kolmenlaisia; liimattavia, ommeltavia sekä pihdeillä puristettavia. Olen huutanut joskus Huutonetistä muutamia sulkijoita ja en ole osannut niitä aiemmin käyttää. Oppimistavoitteeni täyttyi...

Sininen pussukka. Kukan olen applikoinut käsin samoin helmet.


Tästä on tulossa pieni laukku. Mallin löysin yhdestä japanilaisesta tilkkulehdestä. Kassi on vielä pahasti kesken, mutta valmistuu vähitellen.

Kurssi oli yksi kesän kohokohdista. Kesääni on kuulunut tilkkutyökurssi jo useamman vuoden ajan. Kurssilla lataan voimiani tilkkuystävien kanssa. Tarvitsin ehdottomasti kurssin, jotta saan taas kiinni tilkkuilusta ja saan tehtyä uusia töitä tulevaan näyttelyyni.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi ompa mukavaa lukea että kurssi oli mukava...Ja todella hienoja juttuja olet saanut tehtyä siellä... =) Varsinkin tykkään tuosta ruskeasäv. työstä josta teet laukun. Ja ne kukka tyyny jutut oli kans hienoja!

t.maisuli

Nurkkalintu kirjoitti...

Olen mykkänä ihastuksesta!
Nuo tyynytkin ovat tosi makeet.
Mukavaa, että kurssi oli antoisa.

Hyvää juhannusviikkoa!

eija kirjoitti...

Kauniita töitä, kurssi oli varmaan ihana.

Nina kirjoitti...

Ihastuttavia tilkkutöitä!

Maisuli kirjoitti...

HEi, Hyvää JUHANNUSTA teidän perheelle ja toivottavasti keli olisi kaunis... =)

-maisuli-

Nelmi kirjoitti...

Aivan ihania nuo tilkkutyöt! On hauskaa kun saa itsensä noin uppoutumaan johonkin mukavaan, siinä unohtuu kivut ja tulee hyvä mieli oppiessa uutta:) En ollenkaan ihmettele, että unet ovat jääneet vähäisiksi, sillä aivot ovat tietenkin työstäneet eri malleja ja värejä ja siistejä saumoja ;)
Miten tuo kukkaron kiinnitys sujuu puristamalla? Itselläni on myös kahdet tuollaiset puristettavat ja en oikein käsitä kuinka paksu kangas sinne väliin pitäisi laittaa, riittääkö päällinen ja vuori yksinkerroin?
Hyvää juhannusta sinulle :)

Liinis kirjoitti...

Todella nättejä tilkkutöitä ja niin huolellisesti tehtyjä! :)

katrilli kirjoitti...

Oikein hyvää Juhannusta teille kaikille! Ja lämpimät kiitokset kommenteistanne.

Marianne kirjoitti...

Ihania töitä! Ja mukavaa juhannusta sinulle ja perheellesi.

Jaanabella kirjoitti...

Paljon ihanuuksia olet saanut viikon aikana tehtyä.
Aina on kiva oppia jotain uutta.
Tilkkutöistä tykkään minäkin ; )

Mukavaa juhannusta!

t.Jaanabella