torstai 25. kesäkuuta 2009

Prospect-ohjaajien koulutus-/ virkistäytymispäivä


Tiistaina kävin Oulussa viettämässä Prospect-ohjaajien koulutus-/ virkistäytymispäivää. Koulutus järjestettiin Hyvän mielen talolla ja mukana oli noin 20 henkilöä ympäri Suomea. Päivän aikana kuulimme tuoreimmat Prospect-kuulumiset, mietimme esiintymiseen ja epäonnistumisenpelkoon ja esiintymisjännitykseen liittyviä asioita. Vierailimme myös Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa opastetulla kierroksella.

Kouluttajana toimi Oulun Kaupunginteatterin näyttelijä Janne Raudaskoski. Päivän teemana oli "Uskalla epäonnistua". Janne Raudaskoski ohjasi päivän aikana monia erilaisia improvisaatioharjoituksia, joita toteutimme ensin isossa ryhmässä ja sitten vähitellen pienryhmissä. Harjoitukset olivat hauskoja ja päivän aikana nauroimme paljon.
Kävimme yhdessä syömässä Tietomaan Saturnus-ravintolassa. Sää oli ihanan lämmin ja oli mukava olla välillä ulkona.


Iltapäivällä vierailimme Oulun Yliopiston kasvotieteellisessä puutarhassa. En ollut aikaisemmin käynyt puutarhassa ja kyllä se olikin hieno kokemus. Opastetun kierroksen aikana emme ehtineet tutustua kuin nopeasti puutarhan kahteen kasvihuoneeseen, Romeoon ja Juliaan. Romeossa ovat trooppiset ja osa subtrooppisten ilmastoalueiden kasveista ( mm. hedelmä-, lääke-, mauste- ja koristekasveja). Juliassa on Välimeren ilmaston ja lauhkean vyöhykkeen kasveja sekä mehikasveja. Siellä ihailimme viiniköynnöstä ja useita sitruspuita, jotka kypsyttävät satoa joka vuosi samoin kuin keväällä kukkivat nektariini ja persikka.

Ihailimme monenlaisia orkideoja, pelargonioita, verenpisaroita, mehikasveja, kaktuksia, lihansyöjäkasveja, kahvipuita, kaakaopuuta ym. Puutarhan kokonaispinta-ala on 16 ha, joten me näimme ja koimme vain murto-osan puutarhan ihanuuksista. Puutarhan ulkopuutarha on avoinna koko päivän ilman pääsymaksua, joten siellä olisi ihana käydä kävelemässä vaikka iltakävelyllä.

Päivä oli kokonaisuudessaan ihana. Olen iloinen siitä, että olen lähtenyt mukaan Prospect- ja Hyvän mielen talon toimintaan. Olen saanut sieltä lisää sisältöä elämääni, vertaistukea ja uusia ystäviä. Odotan jo innolla syksyä ja tulevaa toimintaamme.

1 kommentti:

Sooloilija kirjoitti...

Mukavalta ja virkistävältä kuullostaa päiväsi olleen!