keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Juhannuksena 2009


Vietimme juhannuksen ajan mökillämme Suomussalmella. Mökille oli ihana mennä pitkän tauon jälkeen. Viime kesänä mökkeily jäi kokonaan kodin remontin vuoksi, jospa tänä kesänä pääsisimme käymään useammin. Sää oli todella kylmä ja vettäkin sateli välillä, onneksi ei ollut isoja sadekuuroja. Mökkireissulle varasimme lämpimiä vaatteita mukaan ja olikin mukava touhuta ulkona, kun ei palellut.

Mökkimme on pieni eikä siellä ole sähköjä. Mutta hyvin me ollaan siellä mahduttu olemaan viiden lapsen ja koirien kanssa. Jääkaappi ja hella toimivat kaasulla ja se riittää meille hyvin. On ihana päästä välillä rauhoittumaan ilman televisiota, ilman tietokonetta... Teemme usein ruokaa ulkona nuotiolla; savustamme kalaa ja paistamme lettuja ja makkaraa... Lapset rakentavat majoja ja linnunpönttöjä, kalastavat, lukevat, soutelevat. ..

Mie haravoin pihaa ja siistin kukkapenkit. Mustikka, mänty ja paju olivat vallanneet kukkapenkkini, mutta löytyihän sieltä pieniä perennan alkujakin joukosta. Laittelen vähitellen kukkapankit kuntoon kesän aikana.Koirat olivat mukana kaikissa touhuissamme. Oli niin kylmää ja metsä sateesta märkä, että Lunalle tuli kylmä. Onneksi minulla oli mukana Lunan lämpöhaalari, eikä Luna kylmettynyt kokonaan. Lunalle tämä mökkireissu oli ihan uusi kokemus ja pikkuinen olikin ihan innoissaan tutkiessaan paikkoja. Luna ei malttanut käydä sisällä muuta kuin nukkumassa ja syömässä, muuten se juosta vilisti metsässä.

Rannalla Luna ja Nuppu olivat usein. Ne kävivät katsomassa rannalla lokkeja, olivat mukana perkaamassa kaloja ja tutkivat kaikki mahdolliset kivien kolotkin. Mökillä on ihanaa, kun Luna ja Nuppu voivat olla koko ajan irti ja selvästi koirat nauttivat vapaudestaan.


Meidän vanha muorimme, pian 10 vuotta täyttävä Milla, on rauhallinen koira.

Pystykorvamme Sipsu nautiskeli myös mökkielämästä. Sipsu kaivoi kaikki puunjuuret ja kannonkolot juoksulankansa alueelta ja haukkui myyriä ja hiiriä (myös yöllä). Luna ja Sipsu tutustuivat nyt toisiinsa kunnolla. Sipsu on ollut välillä vähän äkäinen pikkukoiralle, mutta nyt heistä tuli kaverit.


Kesäinen luonto on uskomattoman kaunis. Kuva on otettu mökkimme lähellä olevalta joelta.


Lapset kalastivat niin virveleillä, mato-ongilla kuin verkoillakin. Kalaa tuli ihan mukavasti, että saimme tehdä savukalaa uusien perunoiden lisukkeeksi.


On aina pikkasen haikea mieli lähteä mökiltä pois, mutta muutaman päivän oleskelun jälkeen on mukava palata takaisin "sivistyksen" :) pariin.

3 kommenttia:

Maisuli kirjoitti...

Voi että kuulostaa ihanalta tuo teidän mökkinne. Haluaisin itsekin joskus tulevaisuudessa mökin, juuri tuommoisen kuin teilläkin on. En oikein ymmärrä "kakkoskoteja", niissä menee mökkielämyksen maku kokonaan. =/

Ja nyt alkoi tekemään mieli savukalaa!!! =D

Kivaa loppuviikkoa sinulle! =)

t.maisuli

Nurkkalintu kirjoitti...

Teillä on ihana mökki ja hienot maisemat :-)

katrilli kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne Maisuli ja Nurkkalintu :)