tiistai 24. maaliskuuta 2009

Tiistaina 24.3.2009

On kulunut jo useampi päivä siitä, kun edellisen kerran kirjoitin blogiini. Päivät ja viikot kuluvat niin nopeasti. Kevät etenee, yöpakkaset ovat kovia, mutta päiväksi sää lauhtuu ja aurinkoiset ilmat oikein kutsuvat ulkoilemaan. Minulla on ollut paljon erilaista ja mielenkiintoista puuhaa, etten ole ihan joka päivä ehtinyt kävelylle.

Koirien kanssa aika kuluu nopeasti. On ihana seurata pienen Luna-koiran kasvamista ja sen touhuja. Luna on oikein vilkas ja seurallinen koiruli. Tyttäreni rutistaa koiraa usein rintaansa vasten ja sanoo, että "Luna on minulle kaikista rakkain asia maailmassa". Nuppu-koirani on ottanut Lunan suojelukseensa. On hauska katsoa niiden puuhia, toinen on niin iso ja toinen niin pienen pieni. Luna painaa nyt 1,6 kg ja sen herkkua on raejuusto ja keittokinkku.


Viime viikon perjantaina ja lauantaina olin Oulussa koulutuksessa. Aloitin Prospect-ohjaajan koulutuksen Hyvän mielen talolla. Viime syksynä osallistuin Prospect-koulutuksen perusjaksoon, joka oli suunnattu sosiaali-ja terveysalan ammattilaisille. Prospect-koulutuksissa järjestetään koulutusta mielenterveyskuntoutujille, mielenterveyskuntoutujien omaisille ja ammattilaisille.
Prospect-koulutusten avulla 1) lisätään mielenterveyskuntoutujien ja heidän omaistensa työllistymis-, kouluttautumis- ja osallistumismahdollisuuksia 2) edistetään heidän kuntoutumis-, toipumis-, selviytymismahdollisuuksiaan 3) annetaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille valmiuksia uudenlaisiin lähestymistapoihin mielenterveyskuntoutujien ja heidän omaistensa kanssa työskentelyssä. Voit lukea lisää Prospectista täältä.

Minua kiinnostaa toimia vertaistukena ja Prospect-toiminta perustuu vertaistuelle. Peruskoulutus oli mielenkiintoinen ja innostuin jo syksyllä Prospect- ohjaajakoulutuksesta. Omakohtaiset kokemukset masennuksesta, sen hoidosta ja toipumisesta ovat lisänneet entisestään kiinnostusta ko. asiaan. Olen itse saanut vertaistukea ja haluan itse toimia vertaistukena samassa tilanteessa oleville. Koulutuksissa koen olevani tasavertainen muiden kanssa, tapaan uusia, mukavia ihmisiä ja voin tehdä sitä mihin minä vielä pystyn. Voin myös hyödyntää sairaanhoitajan- sekä terveydenhoitajan koulutuksiani. Ohjaajakoulutuksesta on myös apua kivunhallintaryhmän perustamiselle.

Koulutus jatkuu parin viikon päästä ja huhtikuun loppupuolella osallistun ohjaajaharjoitteluun. Olen kysellyt myös muita koulutusmahdollisuuksia. Aion tulevan syksyn aikana suorittaa myös Prospect- koulutuksen, joka on suunnattu mielenterveyskuntoutujille ja mielenterveyskuntoutujien omaisille. Hyvän mieleen talolla järjestetään myös paljon muuta mielenkiintoista ja tähän toimintaan haluaisin mukaan. Olen varannut Hyvän mielen talon gallerian tilkkutyönäyttelyäni varten. Tilkkutyönäyttelyni on Oulussa lokakuussa 2009.


Lämpimät terveiset kaikille ohjaaja-koulutuksessa oleville!

Ei kommentteja: