maanantai 9. maaliskuuta 2009

Hiihtolomalla valmistuneita neuleita

Olin lasten hiihtolomalla muutaman päivän mummolassa Suomussalmella. Siellä ollessani neuloin ahkerasti. Molemmat Rinsessakämmekkäät neuloin Novitan Wool-langasta. Yhden kämmekäs-parin neulomiseen kului vain 50 g lankaa. Rinsessakämmekkäiden ohjeen löydät Neulelehti Ullasta.


Neuloin myös neljät lapaset (kuvasta puuttuvat valkoiset lapaset) ja äiti neuloi minulle kaverina yhdet. Lankana olen käyttänyt Fritidsgarn -lankaa, joka on mielestäni paras lanka pesukoneessa huovutettaviin töihin. Näihin lapasiin kirjon vielä kuvioita. Tänään saan lisää Fritidsgarn-lankaa, kun pakettini Tinttamarellista tulee.

7 kommenttia:

Kisumumma kirjoitti...

Voi, kun minäkin osaisin kutoa.Aivan ihania olet taas tehnyt.
Nyt kun kaksi sormea on "paketissa", kaipaisi lapasia, kun sormikkaat ei mene käteen.Osaisinpa minäkin tehdä jotain hyödyllistä, enkä vaan virkat pitsiä.

Anonyymi kirjoitti...

OIJOI...Onkohan nuo ruskeat mulle tulossa.... =D

-maisuli-

AnneHelena kirjoitti...

Ihania käsitöitä : )olet sinä ollut ahkera.
Ihailin myös tuota koiran tilkkupeittoa....voi miten suloinen.
Hyvää alkanutta viikkoa!

Merja kirjoitti...

ihania...nuo kämmekkäät varsinkin.mulla on syksystä kevättalveen melkein koko ajan kämmekkäät kädessä,on niin mukavat ;)

Mari kirjoitti...

En ole kokeillut tuota lankaa huovutuksessa, ehkä pitää kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Millä ohjeella oot neulonu nuo lapaset, vai tuleeko langan mukana ohje? Haluaisin itsekin kokeilla tehdä Fritidsgarnista lapaset, mutta olen vasta aloittelija neulomisessa, minkä takia kaipailen yksityiskohtaista ohjetta. :)

katrilli kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommentoijille! Anonyymi; kaipailit ohjetta lapasiin. Mie sain lapasten ohjeen lankakaupasta, josta ostan lankani. Eli Oulusta Somikista. Ohje on tosi helppo ja sen avulla aloittelijakin osaa neuloa lapaset. Fritidsgarnin lanka on oman kokemukseni mukaan paras huovutettaviin lapasiin ja tossuihin sekä pipoihin. Voin lähettää sinulle ohjeen ja antaa muutenkin neuvoja neulomiseen, jos haluat. Lähetä sähköpostia osoitteella katri.kemppanen@gmail.com