maanantai 9. maaliskuuta 2009

Anna Ystävämme


Ihan sattumalta avasin aamulla television ja huomasin ilokseni, että rakastamani sarja Anna-Ystäväni on menossa. Olen ollut L.M. Montgomeryn kirjoittamien Anna-kirjojen lumoissa siitä lähtien, kun opin seitsemän vuotiaana lukemaan ja tämä rakkaus on säilynyt koko elämäni. TV- sarja on alkanut uusintana TV 1:ssä maaliskuun alussa ja ohjelmaa esitetään arkiaamuisin klo 9.30 alkaen. Harmittaa, että en nähnyt ensimmäisiä jaksoja...

Olen lukenut Anna- ja Emilia-kirjat monen monta kertaa ja en kyllästy niihin ikinä. Minulla on kaikki sarjan kirjat kirjahyllyssäni. Muistan, kun Savonlinnassa asuessani löysin koko sarjan antikvariaatista ja ostin sen samantien. Kirjat maksoivat 4 mk / kpl. Tv-sarja on tehty kauniisti mukaellen kirjoja. Ihailin kauniita pukuja ja kampauksia sekä upeita maisemia. Annan tarinassa kerrotaan niin kauniisti suuresta ystävyydestä ja rakkaudesta. Ja taas minä itkin, kun vanha Matthew kuoli! En pysty vieläkään katsomaan sarjaa itkemättä.

Laitan kännykkääni hälytyksen huomis aamuksi, että muistan olla television ääressä klo 9.30.

2 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Joo tämä on ihana sarja. Rupesin seuraamaan heti ensijaksosta lähtien. Katsoin tämän saman sarjan jo vuonna 2004 kun tämä näytettiin ensimmäisen kerran. Nyt on kuulemma luvassa 3 Suomessa näyttämätöntä jaksoa lopussa. Sitten kun Anna loppuu, alkaa Tie Avonleaan.. Sekin on joskus tullut tv:ssä, mutta aion katsoa sitäkin, jos vain pystyn..

Palaga kirjoitti...

Minultakin jäi ensimmäinen osa katsomatta, mutta seuraavana aamuna soitti siskoni ja kertoi tämän taas alkaneen. Katson sitä ties monettako kertaa ja aina yhtä innolla.