perjantai 20. helmikuuta 2009

Väsynyt mutta uneton...

Olen valvonut taas monta yötä lähes kokonaan. Väsyttää aivan kauheasti, mutta en saa nukuttua. Unettomuus on seurausta kipulääkkeen sivuvaikutuksesta. Minun on ollut pakko ottaa enemmän lääkettä kipuihin silläkin seurauksella, että en saa nukuttua. Välillä en vaan jaksa jatkuvaa kipua, haluan "lomaa" kivuista hetkeksi. Yöt ovat tuntuneet pitkiltä; välillä käyn kuuntelemassa lasten rauhallista hengitystä ja naurahdan kuullessani mieheni ja koirani kuorsausta makuuhuoneesta. Viime yönä virkkasin nukkekotiin sängynpeitettä ja lueskelin Äiti Ammasta kertovaa kirjaa... Vasta neljän jälkeen pystyin nukahtamaan.


Päivä on sujunut ihan mukavasti kotitöitä tehden. Leivoin sämpylöitä ja tein kinkku- ja jauhelihapizzaa. Välillä olen käynyt lepäämässä ja niinä hetkinä on ollut mukava puhua puhelimessa ystävien kanssa. Nyt tuntuu, että silmät eivät pysy enää millään auki. Ehtisinkö hetkeksi nukahtaa?

Illalla olen menossa mieheni ja poikani kanssa Juha Tapion konserttiin. Pudasjärvi täyttää ensi viikolla 370 vuotta ja sen tiimoilta kaupunki ja seurakunta järjestävät monenlaista ohjelmaa. Juha Tapion konsertti avaa kaupunkimme juhlallisuudet. On ihana mennä kuuntelemaan Juha Tapion koskettavia lauluja ja mukava, että mieheni lähtee mukaani. Kirjoitan konsertin jälkeen lisää...

4 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Pääset jo toistamiseen katsomaan Juha Tapiota, kiva juttu!

Täälläkin otetaan päiväunia pitkin päivää..Mutta kun yö koittaa, olen pirteä.. Pitäisi yrittää muuttaa rytmiään. Minullahan tämä unettomuus ja unirytmi ei johdu lääkityksistä, muuten vain olen päästänyt rytmin sellaiseksi. Ja tietenkin sairastelu vaikuttaa. Kahden viikon sitkeä flunssakin on vaatinut veronsa..

Mukavaa iltaa!! Kirjoitahan lisää sitten kun tulet konsertista!

Nelmi kirjoitti...

Voi kuinka tutulta kuulostaa nuo kivun vuoksi nukkumattomat yöt. Silloin sitä puuhastelee jotain pientä tai lukee, muuten omat masentavat ajatukset saavat mielen kääntymään ihan mustaksi. Luin blogiasi varsinkin näitä kivun alla olevia ja voin kyllä sanoa, että tiedän miltä sinusta tuntuu. Itselläni on reumaa ja pahaa atroosiaa, jotka kipuilevat ja aiheuttavat hermokipuja. Luopuminen monesta rakkaasta liikuntalajista ja kivasta tekemisestä ovat myös tuntuneet tosi raskailta. Samoin kuin eläkkeelle jääminen, vielä olisin tahtonut tehdä esh:n töitä, mutta kun en millään jaksanut.
Kun kerroit noista hermokivuista, onko sinulle kokeiltu koskaan Lyricaa, ainakin minulla se vie noita jalkoihin säteilleviä kipuja vähemmäksi. Muuhun vaivaan, luumuja, mysliä ja raasteita, niillä ei tule ihan pupunpipanoita nimimerkillä kokemusta on obiaateista :)

Kisumumma kirjoitti...

voi sentään,kun tietää, mitä tuo on, niin toivon ja hiljaisia rukouksia puolestasi ylöspäin lähetän, että saisit nukuttua, ja kipu helpottaisi.
Mutta hienoa, että pääsit konserttiin.

Voimia ja jaksamista sinulle.

Palaga kirjoitti...

Minäkin rukoilen sinulle kivun lievitystä ja parantavaa unta!

Oikein mukavaa iltaa hyvä musiikin merkeissä!