tiistai 10. helmikuuta 2009

Kirjahankintoja

Tilasin pari viikkoa sitten AdLibriksestä muutaman uuden kirjan. Haluan tehdä omaani ja tyttäreni nukkekoteihin matot Bunka-kirjonnalla tai ristipistoin. Löysin nämä kaksi mattokirjaa, Making Miniature Chinese Rugs sekä Miniature Needlepoint Rugs for Dollhouses, ja näistä löytyy paljon kauniita ohjeita.


The Beaded Dollhouse-kirja sisältää hauskoja ohjeita nukkekodin kalusteisiin, mattoihin, kasveihin ja lamppuihin. Ja kaikki on toteutettu erilaisilla helmillä! Ehkäpä jossakin vaiheessa sisustan jonkin pienen nukkekodin helmikalustein. Kirjan ohjeet ovat selkeitä ja yksityiskohtaisia. Helmityöt yleensäkin kiinnostavat minua kovasti, mutta olen tietoisesti koettanut pysyä "erossa" niistä. Tiedän, että jos alan tekemään helmitöitä enemmän, hurahdan niihin täysin ja muut mielenkiintoiset käsityöt jäävät tekemättä.


Tone Finnangerin Tildas Landsted on kaunis ja hurmaava kirja, jossa on paljon ihania ohjeita. Tilasin norjankielisen kirjan heti, kun se ilmestyi AdLibriksessä. Jos oisin tiennyt, että Unelma-kerhossa julkaistaan helmikuun kuukaudenkirjana ko. kirja suomennettuna (nimeltään Sisusta Tildan tapaan) niin olisin ehkä jaksanut odottaa muutaman viikon.

2 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Mielenkiintoisia kirjoja nuo nukkekoteihin liittyvät. Tilda-jutut eivät jostain syystä ole kolahtaneet minuun ja jotenkin ne kyllästyttivät heti akuunsa, varsinkin ne kuikelot nuket. Liian kaupallista tms. Helmiaskartelu nukketaloihin on mielenkiintoista, mutta en varmaan viitsisi koko kodinkalustoa rakentaa helmistä. Jotain kivaa helmistä kuitenkin olisi mukava nukketaloonkin tehdä.

Marianne kirjoitti...

Eikö Adlibriksellä ole 14 päivän palautusoikeus? Vai onko kirjan hankinnasta kulunut jo enemmän aikaa? Itse olen Unelma-kerhossa, joten odotan sitä kuukaudenkirjaa. Oletko jo kysynyt Foorumilta, jos joku haluaisi ostaa norjankielisen?