tiistai 9. joulukuuta 2008

Naisten Joulumessut Oulussa 6.-7.12.2008

Oulussa vietettiin perinteisiä Naisten Joulumessuja viime viikonloppuna. Myyjäisten järjestäjinä toimi Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Minäkin varasin sieltä myyntipöydän nyt ensimmäistä kertaa. Myyjäisiin valmistautuminen vei paljon aikaa, ompelin, virkkasin ja neuloin sekä lapset tekivät pilkkijöille värikoukkuja. Monta yötä jäi todella vähälle nukkumiselle, kun en malttanut lopettaa ompelemista. Varasin pöydän vain lauantaiksi. Paikkamme oli yläkerran luokassa yhdessä seitsemän muun myyjän kanssa. Kuvissa on meidän myyntipisteemme tuotteita.


Messuilla oli myyjiä n 190 ja myytäviä tuotteita oli todella paljon, mitä ikinä voi vaan käsillä tehdä. Ihmisiä oli liikkeellä valtavasti. Yläkerran luokkaan kuului koko ajan tasainen humina, kun ihmisiä liikkui alakerrassa. Onneksi väkeä riitti myös yläkerran myyntipisteisiin.


Ompelin mm. näitä pipariukkoja sekä lintuja koristeiksi joulukuuseen. Mie kuvittelin, että pienet tuotteet ovat sellaisia, joita myyjäisissä menee, mutta toisin kävi. Pipariukkoja saimme myytyä vain kolme ja linnut toimme kotiin kaikki. Ihmiset kyllä katselivat ja ihastelivat, mutta ... Minulla oli myytävänä myös äitini tekemiä villasukkia, mutta emme saaneet myytyä yhtään paria. Eräs rouva sanoi; " täällä messuilla on myytävänä ainakin 5000 paria villasukkia". Mietin mieheni kanssa, että eikö nykyisin enää käytetä villasukkia vai ovatko ihmiset niin tottuneita siihen, että kaupoista voi ostaa koneella kudottuja sukkia muutamalla eurolla, käsin neulottuja ei enää arvosteta vai onko syy siinä, että sukat pitäisi myydä ihan pilkkahintaan?? En tiedä...Joka tapauksessa myyjäiset sujuivat hyvin. Saimme myytyä ihan mukavasti tuotteita, vaikka tietysti olisimme toivoneet suurempaa myyntiä. Kokemuksena päivä oli mukava. Tutustuimme muihin myyjiin ja tapasimme uusia ihmisiä. Oli ihana huomata miten kiinnostuneita ihmiset olivat tilkkutöistäni. Tapasin muita tilkkuilijoita. Eräskin oululainen rouva katseli pitkään töitäni ja kysyi "olihan sinulle näyttely viime syksynä Kemissä"? Hän oli käynyt katsomassa minun ja Sannan näyttelyn Kemissä ja oli tykännyt näkemästään.
****************
Päivä oli mukava, mutta rankka. Selkäni kipeytyi kovasti paikallaann seisomisesta, enkä olisi jaksanut kivun takia olla myyjäisissä toista päivää. Onneksi mieheni oli mukana, joten pääsin välillä kävelemään ja katselemaan muiden myyjien tuotteita. Ehkäpä ensi vuonna tapaamme uudestaan samoissa merkeissä. Terveisä Saaralle, Pirkolle, Sinille, kinttaiden myyjille sekä mukavalle pariskunnalle, jotka möitte mm lapasia ja sukkia vastapäätä meitä.


Ei kommentteja: