sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Ensimmäinen Adventtisunnuntai 30.11.2008

Tänään olemme viettäneet ensimmäistä Adventtisunnuntaita. Kirkoissamme on laulettu tänään perinteisesti Hoosiannaa. Nyt voi sanoa, että Joulunaika on virallisesti alkanut. Me kävimme syömässä hirvikäristystä lähikoulullamme. Oli mukava syödä valmiissa ruokapöydässä. Hirvipeijaisissa tapaa aina sellaisiakin ihmisiä, joita ei ole pitkään aikaan nähnyt. Muuten päivä on sujunut käsitöiden merkeissä.


Eilen olin tyttäreni kanssa seurakunnan, perhetyön sekä mielenterveysyhdistyksen järjestämässä pikkujoulujuhlassa seurakunnan leirikeskuksessa. Joulupukkikin vieraili siellä meidän ilonamme. Päivä oli oikein mukava; söimme jouluaterian, askartelimme, leikimme ja lauloimme yhdessä.
******************
Minä olin kovasti kipeä koko päivän ja jouduin välillä käymään lepäilemässä. En kyennyt istumaan juuri ollenkaan ja muutenkin olo oli hankala. Jalan hermokipu on taas vaivannut enemmän ja hermokipu on inhottavaa! Otin käyttöön pitkästä aikaa takajuostestimulaattorin ja kokeilen auttaako se kipuun. Toisaalta tuntuu, että sen toiminta ei ole ihan kohdallaan, sähköiskut kohdistuvat enemmän oikeaan, terveeseen jalkaan kuin vasempaan jalkaani. Pään asento vaikuttaa stimulaattorin toimintaan samoin istunko vai makaanko minä. Stimulaattorin kaukosäädin pitää olla aina mukana, jotta voin säätää tehoja tarvittaessa.
******************
Kokeilin parina päivänä olla ilman opiaatti lääkitystä, mutta se on ihan yhtä tuskaa. Kipu tuntuu paljon voimakkaampana ja tulee vieroitusoireita. Täytyy sanoa, että en pärjää ilman kovaa kipulääkitystä.


Pikkujoulujuhlassa oli vieraanamme myös poliisi koiransa kanssa. Meille kerrottiin mielenkiintoisia asioita poliisikoirien koulutuksesta sekä työstä. Poliisimies esitteli meille koiran koulutusta ihan käytännössä sekä kadonneen ihmisen etsintää. Olipa viisas ja tottelevainen koira!


4 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Onpas teillä ollut mukavia (mutta ehkä vähäsen uuvuttaviakin) tapahtumia!

Joulunaika on todellakin alkanut. Ensimmäisen luukun avaaminen joulukalenterista huomenna maanantaina on iso juttu, siis lapsille.

Palaga kirjoitti...

Rauhaisaa adventin aikaa sinulle!

Toivottavasti löydät hermokipuun apua! Mieheni joutui kärsimään siitä myös vuosia ja näin sivusta seuranneena tiedän millaista se on. Opiaatit auttoivat häntäkin. Nyt hän on vapaa kivuista ja minulla on vain suru ja muistot jäljellä.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa Joulun odotusta täältäkin!

Laitoin joulupaketin postiin tänään joten kohta pitäisi siellä 'kolahtaa'.

terveisin
STY joulupakettitonttu

katrilli kirjoitti...

Hei Joulupakettitonttu !

Lämpimät kiitokset Ihanasta paketistasi. Se ilahdutti minua kovasti. Ihania helmitöitä, makoisia karkkeja, mahtavat ne hattuneulat ja kauniita kankaita. Kiitos!

Halauksin Katrilli