torstai 13. marraskuuta 2008

Torstain mietteitä

Olen tänä iltana lähdössä Rovaniemelle kipuryhmän vetäjän koulutukseen. Kurssilla perehdytään ruotsalaisen Gunilla Bratbergin kehittämään kivunhallintamalliin. Ja mie saan pätevyyden perustaa oman kipuryhmän asuinpaikkakunnallemme. Olen odottanut kurssia jo pitemmän aikaa, koska haluan auttaa samassa tilanteessa kanssani olevia kipupotilaita. Olen itse osallistunut Oulun Yliopistosairaalassa järjestettyyn suljettuun kivunhallintaryhmään, jossa käytettiin juuri Bratbergin kehittämää menetelmää ja se on mielestäni erittäin toimiva . Valitettavasti vain harvoilla kipupotilailla on mahdollisuus päästä kivunhallintaryhmiin.


Olen ollut todella väsynyt viime viikkoina ja jotenkin mielialakin on ollut matalalla. En ole jaksanut lähteä jumppaan enkä lenkillekään. On niin helppo vedota väsymykseen tai liukkaaseen keliin, ettei tarvitsisi lähteä kotoa minnekään. Olen tehnyt ahkerasti käsitöitä kuitenkin ja käynyt pitämässä kepparikerhoa lapsille keskiviikkoisin. Niska- hartianseutu alkaa olla jo aikaslailla jumissa neulomisen ja virkkaamisen vuoksi. Olen nukkunut oikein hyvin, mutta silti vaan väsyttää koko ajan. Osaltaan nämä ankeat, sateiset ja pimeät ilmatkin aiheuttavat masennusta ja haluttomuutta liikkua. Käsitöiden teosta nautin.

Palaan kotiin Rovaniemeltä sunnuntaina ja kirjoittelen sitten kivunhallintakurssin ja viikonlopun kuulumisia. Mukavaa loppuviikkoa kaikille !

3 kommenttia:

SANNA kirjoitti...

Voi sinua ystävä kallis! Millähän aikaa olisit edes kerinnyt lenkille ja jumppaan kun olet seurustellut näin tiiviisti ompelukoneen kanssa.

Minunkin pitää varmaan laittaa ompelut vireille ettei tarvi lenkille lähteä.
t. Sanna

Merja kirjoitti...

Halituksia ja enkeleitä sulle!
Täällä oli taas vaikka mitä ihanaa,niimpä annoin sulle tunnustuksen...kurkkaapa blogiini kun pääset kotiutumaan :)

katrilli kirjoitti...

Hei Sanna ja Merjuska !

Kauniit kiitokset kommenteistanne. Seurustelen kyllä ompelukoneen kanssa ahkerasti. Voin sanoa ettei ole päivääkään ilman "suhrausta".

Merjuska, kiitos tunnustuksesta.

Halauksin katrilli