maanantai 17. marraskuuta 2008

Rovaniemellä 13.-16.11.2008

Matkustin viime viikon torstaina Rovaniemelle koulutukseen. Rovaniemelle oli juuri edellisenä yönä satanut lunta, joten saimme tutustua talviseen Joulukaupunkiin. Osallistuin Kivunhallintaryhmän vetäjän koulutukseen, kouluttajana toimi Lapin Kipupotilasyhdistyksestä Marja Kiuru. Marja on tuonut Gunilla Brattbergin kivunhallintamallin Suomeen naapurimaastamme Ruotsista.


Meitä oli kurssilaisia ympäri Suomea, niin kipupotilaita kuin kivun hoitajiakin. Tiiviiden koulutuspäivien aikana tutustuimme toisiimme ja sain uusia ystäviä. Kurssilla kävimme läpi kipupotilaan elämän todellisuutta (Via Dolorosa, kipuhelvetti, Via Vitae), tutustuimme avoimen ja suljetun kivunhallintaryhmän toimintoihin sekä Lapin Kipupotilasyhdistyksen KIPERÄ-projektiin.


Gunilla Brattbergin konseptin mukaan tämä on uudelleen rakentavaa jälkihoitoa, jossa tavoitteena on, että kipupotilas oppii näkemään sen, mihin edelleen kykenee ja missä on hyvä sekä osallistua aktiivisesti oman hyvinvoinnin ja toimintakyvyn ylläpitämiseen. Suruprosessit on käsiteltävä, oikotietä ei ole. ..


Koulutus oli erittäin antoisa ja näillä eväillä on hyvä alkaa suunnittelemaan omaa kivunhallintaryhmää. Yllä olevassa kuvassa on teksti T-paidastani: "Vain tunteettomilla on terveen paperit"...


Rovaniemellä oli ihanan talvinen, pakkassää. Valokuvasin kävelylläni Jätkänkynttiläsiltaa.Asuin koulutuksen ajan Santa Claus hotellissa. Huoneeni oli tilava ja viihtyisä. Oli mukava pitkän päivän jälkeen tulla huoneeseen lepäämään. Ruoka oli aivan uskomattoman ihanaa! Kiireettömät aamiaiset ravintolassa olivat ihan juhlaa näin "äiti-ihmiselle". Sain mennä valmiiseen ruokapöytään ja sain syödä ihan kaikessa rauhassa! Olin oikeasti lomalla kolme päivää. Loman jälkeen oli kyllä ihana tulla kotiin omien rakkaiden luokse.Minun oli ihan pakko kuvata kylpyamme, joka ihan kutsui lämpimään kylpyyn. Lauantai iltana, koulutuksen jälkeen kävin kävelemässä kaupungilla ja minulle tuli kylmä. Hotelliin tultuani laskin ammeeseen lämmintä vettä ja nautiskelin olostani.


1 kommentti:

Sooloilija kirjoitti...

Kylläpä kuullostaa ihanalta lomalta! Ja kylpyamme hotellihuoneessa on harvinaista luxusta! Pitääpä muistaa jos aikoo joskus yöpyä Rovaniemellä..