sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Kuntoutustuki vaiko eläke ?Tämän kauniin kuvan on maalannut 8-vuotias tyttäreni. Ihana kuva ja ihanat värit. Kunpa minäkin osaisin piirtää...
Olen ollut alkuvuodesta melkein neljä viikkoa sairaalassa. Sairaalassa olon aikana minulle on tehty mm työkykyarvioita ja osana niitä erilaisia psykologin testejä. Olen ollut kuntoutustuella eli määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä jo kuudetta vuotta. Minua tutkineiden ja hoitaneiden lääkäreiden mielestä nyt olisi aika hakea pysyvää eläkettä, koska tilanteeni ei tule paranemaan, se pysyy joko entisellään tai huononee.
Olen itse täysin väsynyt hakemaan aina uutta kuntoutustukea ja odottaamaan vastauksia Eläkekeskuksesta. Minulla on kokemusta myös hylkypäätöksistä, joten pelkoihin on aihetta. Perjantaina oli hoitoneuvottelu, jossa mukana olivat minun lisäksi kaksi lääkäriä, oma hoitaja sekä psykologi. Hoitoneuvottelun tarkoituksena oli miettiä minun tulevaisuuttani ja toimeentuloani. Suomessa on erittäin vaikea päästä eläkkeelle nuorella iällä. Se on tehty todella hankalaksi. Vaikka erikoislääkärit ovat eläkkeen kannalla niin Eläkekeskus voi hylätä hoitavien lääkäreiden lausunnot.
Minulle haettiin eläkettä riskillä, että hakemus tulee takaisin hylättynä. Mitä sitten teen , jos tulee hylkypäätös? Minun pitää mennä sairaana ja kipeänä työvoimatoimistoon ja hakea työttömyyspäivärahaa, vaikka tiedetään etten pysty työhön. Ja tämän jälkeen tutkimukset alkavat uudelleen. Toivottavasti hakemus jatkaisi kuntoutustukea, jos eläke hylätään...
Mie olen täysin väsynyt tähän pompotteluun ja vuosia kestäneeseen taisteluun byrokratiaa vastaan. Ei ole helppoa sairastua ja tulla työkyvyttömäksi nuorella iällä. Minua surettaa myös se, että vaikeuteni alkoivat lääkärin tekemästä hoitovirheestä selkäleikkauksessa. Mutta ei auta nyt muuta kuin odottaa mitä tulemaan pitää. Onko teillä muilla kokemuksia tällaisista asioista?

6 kommenttia:

Melle ja minä kirjoitti...

Voimia ja enkeleitä lähettelen :)Toivottavasti kaikki järjestyy!

Sooloilija kirjoitti...

Hei Ystäväni,
peukut pystyssä odottelen vastaustasi, että miten käy..
Kun ei ole omia kokemuksia tällaisista asioista niin ei voi muuta kuin kuullostella muiden tarinoita. Lämpimiä terveisiä!

Auliina kirjoitti...

Voi toivottavasti vastaus tulee sellaisena kuin se Sinulle olisi parasta. Itselläni ei kokemusta ole tällaisista asioista, joten en sen kummemmin osaa ottaa kantaa. Voimia ja jaksamista Sinulle, toivottavasti nähdään nk-kerhossa :)

Virkku kirjoitti...

Tsemppiä sinulle :). Asioilla on taipumus järjestyä.

my little cottage kirjoitti...

myös minä haluan toivoa kaikeka hyvää ja voimia kamppailuun. Äitini kamppaili myös muutaman kerran, ennenkuin sai varhaiseläkkeen läpi. Valitettavasti en voi kysyä häneltä "niksejä" mitenkä voisi mentellä. Äitini kuoli 04 joulukuussa. Mutta oli monta vuotta eläkkeellä. Sitä toivon sinulle. Tiedän, miltä se tuntuu jos on sippis. Koeta kestää.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ehkäpä asiat alkaisivatkin purkautua sieltä työkkärin kautta.Kun tarjoavvat töitä ja et kykene niitä vastaanottamaan,niin pakkohan niillä on silloin uskoa.Kuulin erään henkilön saaneen eläkkeen juuri tällätavoin,hänelläkään ei ollut eläkettä hakiessaan ikää kun 43v. Voimia taisteluun,elä anna periksi!!