torstai 2. huhtikuuta 2009

Lapsen suusta...


Eilen illalla sattui hauska juttu, jonka haluan jakaa kanssanne. Yhdeksän vuotias tyttäreni tuli saunasta tultuani luokseni ja kosketti kädellään vyötäröäni. Hän kysyi: "äiti oletko sinä ihan varma ettei sinulla ole vakaviin sydänsairauksiin sairastumisen riskiä?" Ihmettelin hetken tyttären kysymystä ja ymmärsin sen ensin ihan väärin. Vastasin vähän loukkaantuneena näin:" vyötäröni ympärys on alle 85 cm, minulla ei sen mukaan ole sellaisten sairauksien riskiä." Tyttö ryhtyi selittämään ettei hän tarkoittanut sitä, että äiti olisi liian pyöreä vaan ihan muuta.

No, annoin asian olla ja tänä aamuna kerroin 18-vuotiaalle pojalleni tytön kysymyksen. Poika kertoi, että he olivat illalla katsoneet TV:sta ohjelmaa - Olet mitä syöt- ja siellä oli käsitelty kyseistä asiaa ja mittailtu vyötärön ympäryksiä. Nyt ymmärsin, että lapsi oli ollut oikeasti huolissaan äidistä eikä pikkuinen ollut suinkaan halunnut arvostella minua! Pyysin tyttäreltä anteeksi, että olin ymmärtänyt hänen kysymyksensä väärin. Ja nauroimme yhdessä äidin "herkkähipiäisyyttä"...

Mitä tästä taas opinkaan??? Lapsen sanomiset pitää kuunnella huolellisesti ja asiat käsitellä heti. Lapset ajattelevat ja huolehtivat vanhemmistaan kovasti. Sairauksieni ja kipujeni vuoksi minusta on ollut ja on paljon huolen aihetta lapsilleni.

1 kommentti:

Sooloilija kirjoitti...

'Hauska' tarina. Lapset tosiaan huolehtivat vanhemmistaan. Me emme varmaan tiedäkään mitä kaikkea he ajattelevatkaan vanhempiensa sairastamisista..

Minusta varsinkin se brittiläinen Olet mitä syöt on aika hirveä ohjelma. Se on liian yksioikoinen. Aivan kuin laihuus olisi ainoa tie onneen. On siinä paljon hyvääkin, se herättää ja ravistelee, mutta silti pidän sitä aika härskinä ohjelmana. Juontaja varsinkin on pelottavan laihan näköinen ja liian ehdoton tyyppi..