keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Ajatuksien virtaa keskiviikko aamuna 15.4.2009

Tänä aamunaLuna herätti minut aikaisin. Kello oli vasta 5.oo, kun pikkuisella loppui uni ja piti päästä ulos. On ihana herätä, kun Luna tulee nuolemaan nenänpäästä ja näyttää niin suloiselta ja hyväntuuliselta. Ulkona on ihana pakkasaamu ja kaipaamani hanki. Toiseksi vanhin poikani heräsi samoihin aikoihin ja lähti hiihtämään metsään, "hangen selkään". Mies lähti töihin myös aikaisin eikä minuakaan nukuttanut enää. Ruokin koirat ja laitoin leivinuuniin tulen, siitäpä se sitten päivä alkoikin...

Huhtikuu on edennyt jo puoleen väliin, aika kuluu niin nopeasti. Lapsillakaan ei ole enää koulua kuin muutama viikko. Tuntuu hurjalta, että pian on kesä. Kesä tuntuu vielä niin kaukaiselta asialta täällä pohjoisessa kun ulkona on lunta ja pakkasta. Ennen kesälomaa on vielä kuitenkin paljon tapahtumia: lasten luokkaretket ja leirikoulu sekä Yo-juhlat. Meidän pikkuisilla, kolmas- ja kuudesluokkalaisilla, on viikon pituinen leirikoulu Helsingissä ja yläasteen päättävällä pojalla on luokkaretki Tukholmaan. Olen lähdössä pienten mukaan Helsinkiin yhdeksi valvojavanhemmaksi. Paljon olen miettinyt sitä, miten terveyteni kestää tämän matkan ja linja-autossa istumisen. Helppoa ei tule olemaan, mutta otan päivän kerrallaan. Turhaan mie sitä etukäteen mietin, on mukava lähteä lasten mukana reissuun.

Meidän pienellä kyläkoululla on ollut tapana, että jokainen lapsi pääsee kerran alakoulussa ollessaan leirikouluun Helsinkiin. Matkaan lähtevät aina 3-6 luokkien oppilaat, kaksi opettajaa ja muutama lasten vanhempi. Ohjelma on mielenkiintoinen; tutustumme mm. Korkeasaareen, Eduskuntataloon, Luonnontieteelliseen museoon ja tietenkin, ainakin lasten mielestä, parasta on iltapäivä Linnanmäellä. Viisi päivää olemme koko ajan menossa, luulenpa, että perjantaina kotimatkalla on aikas väsynyttä porukkaa...

Tänään aion käydä ulkona koirien kanssa pienellä lenkillä. Valmistelen myös huomista Prospect-koulutusta. Minulla alkaa ohjausharjoittelu Hyvän Mielen talolla, pikkasen jännittää. Lähden ehkä jo tänä iltana Ouluun, joten ei aamulla tarvitsisi niin aikaisin lähteä ajamaan. katsotaan miten päivä menee. Nyt herättelen lapsukaiset kouluun. Aurinkoista päivää kaikille :)

3 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

hui, olettepas te aikaisin olleet hereillä. Joskus on ihan kivakin herätä aikaisin.

Yllättävästi oli pakkasaamu täällä Oulussakin. Kävin torilla aamulla valokuvaamassa uutta jäätelökoppia ja sormia paleli..

Tervetuloa Ouluun!
Toivottavasti tavataan, ellei kovasti sairastuta. Esikoinen on nyt kovassa flunssataudissa.

Merja K kirjoitti...

Helsingin ohjelmanne kuulostaa mielenkiintoiselta, tervetuloa tänne suuntaan :) Toivotaan että säät suosivat, kun retken aika koittaa.

En ole itse ehtinyt vielä askarrella noista uusista paperiarkeista, mutta sormet syyhyävät. Nuo korttisi näyttävät kivoilta ja hyvä idea tuo sydän.

Iloista viikonloppua!

Punaposki kirjoitti...

Tulipas nostalginen olo, kun luin lasten leirikoulusta. Itse olen kotoisin keskipohjanmaalta ja kävin siellä pientä kyläkoulua. Myös meidän perinne oli leirikoulu Helsingissä, jonne lähtivät viides- ja kuudesluokkalaiset. Siitäkin on jo aikaa... hmmm...20 vuotta. Kivaa oli Helsingissä :)

Voimia väsymyksen keskelle! Toivottavasti kevätaurinko piristää.
t. Punaposki