torstai 2. huhtikuuta 2009

Koira Ystävieni kuulumisia

Tänä aamuna koirakaverukset olivat lähdössä ulkoilemaan. Luna oli ihan innoissaan ja koetti ilmeisesti Nupullekin ilmaista asiaa hyppimällä Nupun ympärillä. Luna tykkää olla ulkona, kaikki äänet, erilaiset hajut ja risut kiinnostavat. Pakkasaamuina pikkuinen ei tarkene ulkoilla kuin hetken, mutta vähitellen totutellaan ulkona oloon. Luna osaa jo aika hyvin käydä ulkona pissalla, toki vahinkojakin sattuu vielä päivittäin. Nuppu suhtautuu koiravauvaamme äidillisesti. Toki sitä välillä näyttää ärsyttävän pikkuisen vauhti ja päällä hyppimiset.

Lumi on Lunasta hauska asia. Alkuviikosta, kun satoi pehmeää, uutta lunta niin pikkuinen juoksenteli aivan innoissaan lumessa. Luna juoksee ihan uskomattoman nopeasti paikasta toiseen. Tiistaina ulkona Luna pelästyi variksen raakuntaa niin kovasti, että halusi heti takaisin sisälle. Luna on tottunut vähitellen vaatteiden päälle pukemiseen.

Koirakaverukset nukkuvat usein vierekkäin päiväunia. On todella hellyttävä katsoa heitä yhdessä. Luna täyttää sunnuntaina 10 viikkoa. Lunan rohkeus ja temperamentti hämmästyttää meitä päivittäin. Vettä neiti ei pelkää ollenkaan. Se tulee seisomaan suoraan suihkun alle ja alkaa leikkimään vedellä. Eilen Luna suuttui minulle kovasti ja oli oikein loukkaantunut. Lapset olivat saunassa ja Luna oli tietysti siellä mukana. Suihkun alla pieni oli kastunut kokonaan ja ilmeisesti se otti tosissaan luonnon päälle. Luna juoksi ihan märkänä äristen olohuoneeseen omaan koriinsa. Mie nostin Lunan siitä syliini pyyhkeen mutkaan ja aloin kuivaamaan hänen turkkiaan. Tästä touhusta neiti ei nyt tykännytkään. Hän ärisi ja puri minua nenään pari kertaa. Lopulta pieni nukahti syliini. Lunalla on luonnetta vaikka antaa vähän meidän pystykokorvallekin. Luna ilmaisee hyvin selvästi esim. sen milloin hän haluaa tulla syliin tai mennä sylistä pois. Ihana koiruli!!!


Luna on kaikissa touhuissa mukana. Erityisen ihanaa on äidin lankakorien tutkiminen. On Luna muutaman lankakerän jo tuhonnutkin. Luna on utelias ja vilkas pieni koira.

2 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Ihania kuvia! Varsinkin ensimmäisessä kuvassa Luna näyttää ihan leikkikoiralta!

Uskomatonta tuo, että Luna tykkää olla myös suihkussa. On sillä paljon tapahtumia ja kokemuksia päivänkin aikana..

Nelmi ja Kultsi kirjoitti...

Onpas hellyttäviä kuvia kaveruksista, jotenkin tuo kokoero on niin huima.
Villakoirat ovat nimensämukaan villasta kiinnostuneita ;) Meillä Kultsi on hajoittanut melkein joka lankakerän jonka olen esille ottanut ja siitä neulonut. Onneksi se ravistelu ei yleensä solmuuta sitä kerää, siitä voi silti hyvin vielä neuloa "tappamisen" jälkeenkin. Meillä kennelin omistaja jo hakiessamme pentua, varoitti siitä hurjasta juoksuvauhdista. Varsinkin kun ulko-oven avaa saa olla varovainen ettei koira ota spurttia ulos, koska meillä kulkee autotie ihan liian pienen etupihan vieressä. Nykyään tuo sentään pysähtyy kun sanoo sille seis tai ei tielle. Se on mainion näköinen siinä kun sitä kieltää tielle menemästä, käännös tapahtuu paluuseen ilmassa. Siltä se ainakin näyttää.