maanantai 5. toukokuuta 2008

Remontti kuulumisia


Meillä kotona aloitettiin eilen remontti. Nyt on kolmisen viikkoa siitä, kun löysimme kodistamme kosteusvaurioita sekä homevaurioita. Joudumme remontoimaan makuuhuoneen sekä saunan ja pesuhuoneen kokonaan. Isot pojat ovat remontissa apuna kovasti.
Minulla oli lauantaina ja sunnuntaina jättiurakka, kun tyhjensin ompeluhuoneeni. Miten niin pieneen huoneeseen voikin mahtua niin mahottoman paljon tavaraa ? Löysin myös mukavia löytöja; kankaita joiden olemassaoloa en edes muistanut. Samalla kävin läpi kangasvarastojani ja poistin jätesäkillisen pienempää ja vähän suurempaakin kangassilppua. Onneksi tilkkukiltani naiset halusivat käydä poistamani kankaat läpi ja ottaa sieltä tarvitsemansa. Osan kangaslaatikoista varastoin autotalliin ja osan poikien huoneeseen.
Minä muutin pienempien lasten kanssa remontin alta pois ystäviemme kesämökille. Pakkasin mukaani ompelukoneen ja kankaita, Tildakirjani, korttiaskartelutarvikkeet, täytevanut ym, Katrillin tärkeät tavarat. Lapset pakkailivat mukaan omia lelujaan ja pelejään. Mökki on talviasuttava ja siellä on kaikki tarvittavat mukavuudet. meidän ei tarvinnut muuta kuin kantaa tavarat sisään ja alkaa asumaan. On ihana, että meillä on ystäviä, jotka ovat valmiita auttamaan ja he lainaavat mökkiään meille remontin ajaksi.
Eilen illalla lämmittelin rantasaunaa ja saunan jälkeen istuskelin pitkään terassilla ja ihan vaan katselin vettä ja vesilintuja. Aurinko laski, oli todella kaunista ja rauhallista. Viime kuukaudet ovat olleet kovasti raskaita ja vaikeita kivun ja eläkepäätöksen odottamisen kanssa, joten tunnen tarvitsevani hetken lomaa. Nyt minulla on mahdollisuus rauhoittua ja levätäkin mökillä. Koetan vähitellen aloittaa ylioppilasjuhlien valmistelut. Vietämme vanhimman pojan ylioppilasjuhlat sekä toisen pojan rippijuhlat ystäviemme mökillä. Kotimme remonttia ei ehditä saamaan valmiiksi ajoissa.

2 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Nautihan olosta ja elosta siellä mökillä. Ota kuvia ja laita sitten myöhemmin niitä tähän blogiin niin me muutkin näemme millaisissa maisemissa elit jonkin aikaa lasten kanssa!
Saat seurata luonnon ihmeitä juuri näin toukokuussa.
Ja mikä ihananpaa kuin lämmitellä saunaa ja istuskella rauhassa lintujen laulua kuunnellen.

Toivottavasti remontti sujuu kuitenkin aikataulujen mukaan eikä tule mutkia matkaan.

Hyvää kevättä ystäväni! :-)

Marisa kirjoitti...

Voi, nuo kosteusvauriot ja homeasiat ovat inhottavia juttuja! Me jouduimme asumaan viime vuonna lähes puoli vuotta evakossa samoista syistä. Tsemppiä remppaan!