maanantai 28. huhtikuuta 2008

Yllätyspostia !


Tänään menin postilaatikolle katsomaan, että onkohan minulle vielä tullut lisää syntymäpäiväyllätyksiä. Ja olihan niitä ! Huomasin, että postien mukana oli tullut kirje Kansaneläkelaitokselta. En kiinnittänyt kirjeeseen sen enempää huomiota vaan ajattelin sen sisältävän ilmoituksen taksiyrittäjälle maksetuista matkakorvauksista. Syntymäpäivälahjapaketit veivät huomioni kokonaan.
Lopulta aukaisin Kelan kirjeen eikä sen viesti mennyt aluksi ollenkaan jakeluun : Kirjeen otsikkona oli suurella kirjoitettuna TYÖKYVYTTÖMYYSELÄKKEEN MYÖNTÄMINEN 1.7.2008 alkaen. Poikani tuli istumaan viereeni ja hän otti minut kainaloonsa ja "suomensi" viestin tajuntaani. Vihdoinkin kauan odottamani päätös tuli. Mie vuoroin itkin ja vuoroin nauroin, en meinannut uskoa koko asiaa. Postin joukosta löytyi vielä kirje Kuntien Eläkevakuutuksesta ja se kirje sisälsi saman viestin.
Kyllä tämä tuntuu uskomattomalta. Viime vuosina mie en ole muuta toivonutkaan, kuin eläkepäätöstä. On todella raskasta odottaa päätöksiä ja pelätä hylkäävää päätöstä. Jatkuva paperisota eri virastojen kanssa on rankkaa. Jos ihminen ei väsy sairauden ja kipujen kanssa niin byrokratia väsyttää varmasti. Nyt tämä on onneksi minun kohdaltani ohi.
Olihan tämä aikamoinen syntymäpäivä. Täytin 41 vuotta ja samana päivänä tuli eläkepäätös. En mie elämäni kulkua näin suunnitellut, kaikki ei vaan aina mene kuten toivoisi. Jaksan jo kuitenkin uskoa siihen, että vaikka olenkin nuori eläkeläinen niin minulle löytyy vielä jokin tärkeä tehtävä, jonka parissa voin työskennellä vointini mukaan. Minulla on muutamia suunnitelmia, joita uskallan nyt alkaa viemään eteenpäin. Kirjoittelen niistä myöhemmin.
Eläkepäätöshän ei paranna sairauksiani eikä lopeta kipujani, ne ovat tulleet jäädäkseen. Mutta tämä päätös helpottaa henkistä jaksamista ja sitä myötä uskon sen vaikuttavan ihan fyysisen kivun kokemiseenkin. Koko perheeni ja ystäväni ovat olleet valtavan helpottuneita ja iloisia eläkepäätöksestä. Suuri taakka on helpottanut ja pudonnut pois hartioiltani. Jospa unikin tulisi ensi yönä paremmin...

9 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Kyyneleet tulivat silmiini tätä lukiessani. Mahtava asia, että päätös tuli ja oli myönteinen!
Saitko ruusukimpun sen kunniaksi? Ihana kimppu!
Tämän syntymäpäivän tulet muistamaan ikuisesti!

Marianne kirjoitti...

Paljon onnea syntymäpäivänäsi! Eläkepäätöksen saapuminen osui hienoon päivään, ihan kuin olisi lahja sekin :)

kangaskasa kirjoitti...

Olen iloinen puolestasi! Onnea eläkepäätöksestä sekä syntymäpäivähalaus!

Anonyymi kirjoitti...

hyvää syntymapäivää ja hyviä eläkepäiviä sulle Katri

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvää syntymäpäivää ja Onnea eläkkeestä! Minäkin jäin eläkkeelle alle 40v, siitä on jo yli 10v aika menee nopeasti.... olen löytänyt paljon kivaa tekemistä päivieni kuluksi... Toivon sinulle kaikkea hyvää jatkossakin :)
T.Eija

katrilli kirjoitti...

Lämpimät kiitokset kaikille ihanista onnentoivotuksista ! Sain kuvassa olevan ruusukimpun sekä syntymäpäivälahjaksi että eläkepäätöksen kunniaksi.

Halaukset kaikille !
Katrilli

Ultsi kirjoitti...

Onpa hieno juttu! Onnea senkin johdosta.

Maija kirjoitti...

Hienoa! Onnea synttärin ja eläkepäätöksen johdosta.
Aika pitkä ja kuluttava odotus sinulla on ollut. Onnea!

Melle ja minä kirjoitti...

Onnea eläkelläiselle, olen todella iloinen puolestasi:)