sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Sunnuntai 18.5.2008


Näiden huhtikuun, iloisen keltaisten tuumasten myötä lähetän kaikille blogini lukijoille lämpimiä terveisiä. Olen lasten kanssa viettänyt rauhallista mökkielämää kaksi viikkoa ja rakastun päivä päivältä enemmän paikkaan. Tulimme käymään kotona syömässä (iskä laittoi ruokaa vuorostaan, joten saimme tulla valmiiseen ruokapöytään ) ja istahdin lukemaan sähköposteja sekä päivittämään blogiani.
Koulut lähenevät loppuaan. Meidän perheessä vietetään vanhimman pojan Ylioppilasjuhlia sekä kolmanneksi vanhimman pojan rippijuhlia tänä kesänä.Ylioppilaskirjoitukset menivät pojalla erittäin hienosti; englanti L, äidinkieli L, biologia L, historia E sekä ruotsi E. Olen vähitellen aloittanut juhliin valmistautumisen suunnittelemalla tarjoilua, hankkimalla tarjoiluastioita ym. Yllättävän paljon asioita pitää ottaa huomioon. Me juhlimme nyt poikkeuksellisesti mökillä. Kotona remontti on nyt aikalailla pysähdyksissä, koska odottelemme, että lattiat ja seinät kuivavat.
Eilen olimme mieheni kanssa Oulussa katselemassa rakennustarvikkeita. Asioimme suuren suuressa K-Raudassa ja siellä meni aluksi pää ihan pyörälle. Saimme siellä hyvin helposti ja nopeasti kulumaan aikaa lähes viisi tuntia. Valitsimme kylpyhuoneeseen ja saunaan seinä- ja lattiakaakelit, katselimme suihkukaappeja sekä kylpyhuoneen kalusteita, laminaatteja sekä tapetteja makuuhuoneeseen. Mukavaa touhuahan se oli, mutta olimme molemmat päivän päätteeksi aivan puhki. Menemme ensi viikonloppuna uudestaan samaan kauppaan etsimään ja valitsemaan puuttuvat tarvikkeet. Loppujen lopuksi oli aika helppo valita kaakelit, vaikka malleja oli paljon.
Mökillä mie olen ommellut aina, kun vaan olen ehtinyt. Nyt työnalla on ollut pienelle pojalle tilkkupeitto. Tänään aloitin tikkaamisen ja koetan saada peiton valmiiksi illalla. Pihalla olisi vielä paljon haravoimista, mutta täällä on ollut niin mahottoman kylmää, että ei ole tehnyt mieli mennä ulos touhuamaan. Lunta, rakeita tai räntää on satanut useampana päivänä. Tai sitten on ollut niin kova tuuli ettei haravoimisesta tule mitään. Iltaisin sää on kuitenkin selkeytynyt ja tyyntynyt, joten olen voinut nautiskella rantasaunan lämmittämisestä tai auringon katselemisesta terassilta.
Mie olen tarvinnut nyt omaa aikaa rauhoittumiseen ja ajatuksieni selkkeyttämiseen. Viime vuodet ovat olleet niin mahdottoman raskaita sairastamisen ja kivun kanssa, että nyt on hyvä pysähtyä. Tietenkin pysyvän eläkepäätöksen saaminen on aiheuttanut myös paljon erilaisia mietteitä. Päällimmäisenä on tietysti ollut suunnaton helpotuksen tunne. Viimeinkin suuri paperisota sekä valtava henkinen paine taloudellisesta tilanteesta helpottui. Ajatuksissa on käynyt myös usein; "mitä nyt, miten mun elämä tästä eteenpäin ?". Mun pitää keskittyä nyt toipumiseen ja kuntoutumiseen ja sen jälkeen on aika miettiä mitä sen jälkeen. Olen kuitenkin varma, että haluan toimia vertaistukena muille kipuihmisille, käsityöt tulevat olemaan vahvasti mukana kuvioissa ja olen kovasti kiinnostunut vaihtoehtoisista hoitomuodoista (energiahoidot, aromaterapia, vyöhyketerapia, intialainen päänhieronta ym).
Olen käynyt säännöllisesti aromaterapiassa ja saanut siitä apua kipuihini. Rentoudun kaikista parhaiten aromaterapiahoidon aikana. Nivelkivut ovat pysyneet aika hyvin poissa aromaattisten öljyjen ansiosta ja ne vaikuttavat myös hermokipuuni sekä lihasjännitykseen. On ihanaa, että olen löytänyt vaihtoehtoja hoitaa itseäni. Lääketieteen keinoin minua ei pystytä enää auttamaan ja haluan hoitaa itseäni lempeämmin vaihtoehdoin.
Oikein mukavaa viikkoa kaikille ystävilleni, sukulaisilleni ja tuttavilleni.

2 kommenttia:

Marjo H kirjoitti...

Onpa mukava kuulla teidän kuulumisia. Hienoa, että kaiken tohinan keskellä tunnutte olevan hyvällä mielellä. Onnittelut myös uudelle ylioppilaalle hienosta saavutuksesta!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,Katrilli

Mukava kuulla että alat olla jälleen "oma itsesi".Olen tuntenut sinut niin kauan,että uskallan sen sanoa.Olen kaivannut sinua ystäväni.Paljon terveisiä Jossulle ja kummipojalle!!ja tietysti toisillekkin :) Kirstuli