perjantai 4. huhtikuuta 2008

Perjantaina 4.4.2008


Tämäkin viikko on kulunut todella nopeasti. Viikkoon on mahtunut monenlaisia tapahtumia. Tiistaina kävin Oulussa kipuryhmän tapaamisessa. Oli mukava taas tavata kaikki kipuryhmäläiset. Heistä on tullut vuodenaikana läheisiä. Tapaamisia ei ole jäljellä enää kuin neljä. Mietimme yhdessä sitä, että mitä kipuryhmän jälkeen ? Vertaistuki on mahdottoman tärkeä asia ja jokaisella kipuihmisellä olisi hyvä olla joku samassa tilanteessa oleva henkilö, kenen kanssa voisi jakaa asioita. Ja joku joka oikeasti ymmärtää, miltä sinusta tuntuu.
Kipupotilaiden kokemukset ovat usein hyvinkin samanlaisia ja tuntuu hyvältä, kun toinen sanoo, että "juuri tuolta minustakin on tuntunut". Joudumme usein kokemaan epäilyä, meitä ei uskota ja se tuntuu tosi pahalta. Aika usein juuri hoitohenkilökunta ja lääkärit epäilevät sanomisiamme. Ja jos henkilöllä on ollut masennusta tai muuta psyykkistä oireilua, niin meille on helppo sanoa, että " sulla on vikaa korvien välissä" ta kipu on psykosomaattista. Miksi näin?
Tänään sain Kelalta masentavaa postia; hain tammikuussa eläkkeensaajan hoitotuen korotusta ja nyt siitä tuli hylätty päätös. Tulipa paha mieli taas jälleen kerran. Olin pikkasen uskaltanut toivoa toisenlaista päätöstä, mutta pettymyshän siitä taas tuli. Hylkypäätökset ovat niin tavallisia. Ei auta, eteenpäin pittää vaan mennä vaikka kuinka pahalta tuntuisi.
Mukavaa viikonloppua kaikille !

2 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hei, älä välitä Kelasta. Se harvoin positiivisesti näissä asioissa yllättää.
Mutta mukavaa viikonloppua sinulle Ystäväni! Ihania Tildoja olet tehnyt, niin näppärästi siinä vierekkäin istuvat! :-)

Marianne kirjoitti...

Hei Katri! Blogissani on sinulle palkinto, tosin huomasin että olet jo saanutkin sellaisen. Suloisia Tildailuja olet tehnyt, Tilda vie kyllä mennessään!