tiistai 28. syyskuuta 2010

Uusia neuleita...

Iltojen pimentyessä ja syksyn tultua on niin ihana käpertyä sohvalle neulomaan. Tyttäreni sanookin, että "meidän sohvaan on painunut äidin pyllyn muotoinen kolo, kun äiti neuloo aina samassa paikassa":=) Olen neulonut pieniä töitä kuten myssyjä, lapasia, tossuja ja sukkia. Ne valmistuvat nopeasti ja niitä on niin mukava tehdä.

Terveydentilani vuoksi en tänä vuonna osallistu isoihin käsityömyyjäisiin ollenkaan. Hyvän mielen talolla Oulussa on pieni muotoiset "Torimyyjäiset" lokakuun lopussa ja sieltä olen varannut myyntipaikan. Huomasin myös, että koskaan en ehdi neulomaan omille lapsilleni tai itselleni juuri mitään, kun valmistaudun kiireellä käsityömyyjäisiin. Neulon ja virkkaan kyllä tilauksesta, jos joku teistä lukijoistani haluaa muistaa itseään tai läheistään pehmeällä paketilla.

Neuloin miehelleni myssyn Novitan Puro-langasta ja sitten poikani sanoi, että hänkin haluaa samanlaisen. Nyt myssyjä on syntynyt useampikin. Puro-langasta tulee ihanan lämmin ja pehmeä myssy ja lankojen värit ovat niin ihastuttavia.


Tässä ensimmäinen Purolangasta neulottu myssy. Myssystä tuli pikkasen liian lyhyt ja seuraaviin myssyihin neuloinkin yhden palmikkokuvion verran lisää.Kämmekkäitä on myös valmistunut usampia. Kämmekkäät ovat mielestäni todella mukavat käyttää. Syksyn lämpimimmillä ilmoilla pärjää hyvin pelkillä kämmekkäillä ja kylmillä ilmoilla ne on mukava vetäistä vaikka hanskojen päälle.

Ylärivin vasemman puoleiset kahdet kämmekkäät on neulottu Novitan Nalle Kukkaketo-langasta, punaiset kämmekkäät Teeteen Pallas-langasta, samoin siniset, vihreät ovat Sandnesgarnin Alpakka-lankaa. Alarivin kämmekkäistä ruskeat ja mustat ovat Teeteen Pallas-lankaa, harmaat Novitan Luxus Alpakkaa ja vaaleanpunaiset Novitan Wool-lankaa.

Yksi pojistani toimi mallina kuvatessani. Nämä kämmekkäät ovat Teeteen Pallas-lankaa.

5 kommenttia:

Nurkkalintu kirjoitti...

Hienoja neuleita.

Naurattaa tuo pyllynmuotoinen painauma sohvassanne.
Meidän sohvan toisessa nurkassa on kunnon monttu :-)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oooh miten upea värit noissa pipoissa. Nuo kämmekkäät ocat varmasti lämpimät.

Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä taitava, kun osaat monenlaisia käsitöitä tehdä!

Aivan ihania pipoja. Mistä tuo malli on? Näyttää kivalta.

terv. arja, blogissasi eka kertaa, mutta ei viimeistä

Erja kirjoitti...

Ihania töitä. Saisinkohan minä noiden kämmekkäiden kudonta ohjeen. Ne ovat niin käteviä ja lämpöisiä.

Terveisin Erja

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaisi myös noiden kämmekkäiden ohje, tosi kauniit!