sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Äidin ja tyttären käsitöitä...


10-vuotias tyttäreni teki tämän ihanan laukun koulun käsityötunnilla keväällä. Laukku on siististi tehty, ihana hirsimökkityö...


Ensimmäiset helmikoruni. Olen jo vuosia haaveillut opettelevani helmikorujen tekoa, mutta olen tietoisesti siirtänyt haavetta tulevaisuuteen. Nyt en enää voinut pitkittää intoani tehdä helmikoruja. Lainasin kirjastosta korukirjoja ja tutustuttuani niihen tilasin itselleni pari peruskirjaa, joissa kerrotaan kaikki tärkeimmät asiat välineistä, erilaisista helmistä, korujen osista ym. Tutustuin myös moniin ihaniin nettikauppoihin ja kysyin neuvoja helmikoruja tekevältä ystävältäni.

Olen aina rakastanut helmiä ja koruja, erityisesti rannekoruja. Olen ommellut helmiä moniin tilkkutöihini ja olen käyttänyt niitä myös neuleissa ja virkkauksissa. Tiesin, että jos annan helmiharrastukselle pikkurillini, se vie heti mukanaan koko käden. Helmiä on tullut hankittua jo monen vuoden ajan ja vähitellen huomasin katselevani korujenosia ja helmityölankoja. Kuvassa olevista rannekoruista vaaleanpunainen on minun ja tyttäreni pyysi tekemään korun vihreistä helmistä. Siis aivan ihastuttavaa hommaa...Toukokuun alussa Oulun Sinooperissa vietettiin Naisteniltaa. Minut oli kutsuttu sinne esittelemään Tilda-käsitöitäni. Olen ollut muutaman kerran aikaisemminkin Sinooperissa esittelemässä käsitöitäni. Ilta oli mukava ja koko ajan riitti kiinnostuneita naisia pöytäni ympärillä. Tämä suloinen pussukka on tehty Tilda-kankaista ja ohjeen löysin japanilaisesta tilkkutyökirjasta.


Tämä nalle on lahja pienelle poika-vauvalle. Kankaat ovat PeeKaa Tuotteelta Oulusta. Sieltä hankin suurimman osan tilkkutöihini käyttämistäni kankaista.Kaksi Tilda-kankaista meikkipussukkaa.


Iso äiti-mansikka kolmen lapsi-mansikan kanssa. Ihana ohje...


Tyttären Baby Born-nukke sai uudet kesäiset vaatteet Tilda-kankaista.Kesälaukkuja tilkuista...

Ei kommentteja: