lauantai 18. lokakuuta 2008

Leppoisa lauantai 18.10.2008


Lapsilla alkoi syysloma. Oli ihana nukkua tänä aamuna pitkään, kun kelloa ei tarvinnut laittaa herättämään. Tyttösenikin nukkui melkein klo 10.00. Oli mukava heräillä, kun tyttö kietoi kätensä kaulaani ja halasi. Siinäpä olikin hyvä alku päivälle. Mieheni ja yksi pojistani olivat lähteneet jo aikaisin lintumetsälle. Kaksi pojista matkusti jo eilen mummolaan syysloman viettoon.
Kulunut viikko on ollut kiireinen ja väsyttävä, mutta mielenkiintoinen ja mukava. Olin tiistaina ja keskiviikkona Prospect -koulutuksessa. Se oli erittäin mielenkiintoista ja onneksi koulutus jatkuu vielä kuun lopussa. Olin koulutuspäivien jälkeen tosi väsynyt ja kipeäkin. Illalla kotona en jaksanut touhuta juurikaan mitään, nukuin. En jaksanut tehdä yhtään käsitöitäkään, kun olin niin poikki. Tiistai iltana kävin myös jumppaamassa.
Torstai aamuna lähdin ajamaan Syötekeskukseen suunnittelemaan marraskuussa alkavaa lasten käsityökerhoa. Syötteellä huolsin ompelukoneita, suunnittelin kerhoa ja piirtelin kaavoja. Koulupäivän jälkeen lähdin käymään kahden ystäväni kanssa vielä Posiolla Pentikin myymälässä. Kyllä kannatti tehdä Posion reissu; myymälässä oli niin paljon kauniita astioita, kankaita, sisustustuotteita, kynttilöitä ym. ihanaa. Käynti oli terapeuttinen; värimaailma oli niin kaunista samoin astioiden muotoilu.
Perjantaina olin jo niin väsynyt ja kipeä, että en juurikaan jaksanut sängystä nousta. Väsymyksen ja kivun vuoksi mielialakin oli surullinen. Nautin kovasti koulutuspäivistä ja Syötteen päivästä, mutta minun on hyväksyttävä se tosiasia, että en jaksa fyysisesti enkä henkisestikään näin tiivistä aikataulua. Minun on rajattava tekemisiäni ja osallistumisiani, niin rankalta kun se tuntuukin. Minun on varattava kalenteriini useita rauhallisia kotipäiviä, jolloin saan tehdä käsitöitä, askarrella ja tehdä hiljakseen kotitöitä. Tämän viikon aikana olen useamman kerran ajatellut, että eläkepäätös oli oikeasti hyvä asia. Haluan osallistua moniin asioihin mm vertaistukitoimintaan, erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin, mutta minun pitää kuunnella omaa kehoani ja toimia sen mukaan. En pystynyt enkä jaksanut lähteä käymään perjantaina Oulussa aromaterapiassakaan, vaikka se olisi varmasti rentouttanut ja antanut voimia jaksaa eteenpäin.
Kuvassa on viime viikon lauantaina Oulun Käsityömessuilta ostamaani Tilda-askartelumateriaalia. Käsityömessuilla kävin mieheni kanssa ja siellä oli todella paljon kaunista katsottavaa ja koettavaa. Olimme messuilla lähes neljä tuntia, mutta en ehtinyt käydä tutustumassa kaikkien näytteilleasettajien kojuihin. Suomessa on kyllä taitavia käsitöiden tekijöitä. Tapasin messuilla myös kaksi Tilda-foorumin ystävääni, joita en ollut aikaisemmin tavannut. Kiitos Merjuska ja Pumpuliina.

2 kommenttia:

david santos kirjoitti...

Really beautiful posting!
Congratulations!!!

Sooloilija kirjoitti...

Paljon mielenkiintoisia tapahtumia sinulla.. Hyvä, että tiedostat kuitenkin levon ja rauhallisten päivien merkityksen kaiken tohinan keskellä..