perjantai 27. kesäkuuta 2008

Retki Ranuan Eläinpuistoon 26.6.2008


Eilen torstaina teimme retken Ranuan Eläinpuistoon 8-vuotiaan tyttäreni kanssa. Vettä satoi välillä, mutta päätimme kuitenkin lähteä reissuun. Tuulipuvut ja sadevaatteet sekä eväät mukaan ja menoksi. Ajoin itse autolla näin pitkän matkan yli neljän vuoden tauon jälkeen. Tuntui todella hyvältä, ainakin henkisesti. Kehoni ei tykännyt, selkä kipeytyi kovasti. Jouduin ajon aikana useamman kerran pysähtymään ja jaloittelemaan, mutta meillä ei ollut mitään kiirettä.

Ranuan eläinpuisto on mukava paikka retkeillä. Me koetamme käydä siellä joka kesä. Nyt sää oli oikein sopiva eläinten katseluun, sää oli viileämpi, joten näimme lähes jokaisen eläinlajin edustajia. Joskus aikaisemmin olemme käyneet oikein lämpimällä ilmalla ja silloin eläimiä on vaikeampi nähdä, koska ne ovat olleet varjoissa lepäämässä. Eikä nyt ollut sääskiäkään.


Minun kestosuosikkejani Ranualla ovat saukot. Kuvassa Harry Otter- saukko. Se esiintyi pitkän aikaa meille. Saukko leikki kävyn kanssa. Toinen saukko oli lepäämässä.
"Peikonpoikanen": Tässä istuskelee huuhkajan poikanen, joka meidän mielestämme muistuttaa ihan peikkoa. Hauskan näköinen otus.

Eläinpuistossa on kolme jääkarhua. Kuvassa toinen kaksosista, joko Venus tai Vanessa. Oli hauska seurata näiden kahden sisaruksen leikkejä välillä vedessä ja välillä maalla.


Vanha herra Manesse köllötteli rauhallisesti viereisessä aitauksessa. Manesse on kyllä mahtavan kokoinen eläin.
Eläinpuiston uudet asukkaat, kaksi myskihärkää.
Kotieläinpuistossa tapasimme nämä pikkupossut. Tyttäreni mielestä possut muistuttavat ihan Nuppu-koiraamme.
Tyttö ratsasti sekä aasilla että hevosella. Kumpikin ratsastus tuntui mukavalta. Eläinpuiston, leikkipuiston sekä lemmikkieläinpuiston jälkeen oli aika tutustua ja tehdä ostoksia läheisissä MurMur-linnan myymälöissä. Fazerilta ostettiin vähän karkkia ja matkamuistomyymälästä lähti ihan väkisin mukaan pitkä käärme. Kävimme syömässä oikeaa ruokaa ja sen jälkeen alkoi kotimatka vesisateessa.
Meillä oli tosi mukava päivä. Olin iloinen, että pystyin ajamaan autolla. Tämä päivä on kipeämpi, mutta eilisen päivän muistoilla jaksan paremmin kivun kanssa.


3 kommenttia:

Punaisessa Tuvassa kirjoitti...

Kivalta kuulosti teidän reissu.
Minäkin lapsena kävin muutaman kerran Ranuan Eläinpuistossa ja aina oli muakavaa..MurMur linnaa tuli ihan´ikävä. ;)
Hyviä vointeja sulle!

Sooloilija kirjoitti...

Tosi mukavalta kuullostava retki ollut teillä. Lepuutahan nyt selkää pitkän ajon jälkeen!

Katjaliini kirjoitti...

Sinulle on terveiset blogissani. Hyvää kesää!