tiistai 24. kesäkuuta 2008

Juhannuksen ajan tapahtumia

Juhannuspäivänä matkustimme tyttäreni kanssa ystäväni perheen kyydissä Ouluun viettämään muutama lomapäivä. Sunnuntaina kävimme Nallikarin rannassa katselemassa merta. Mie rakastan merta ja yleensäkin vesistöjä. Veden äärellä oleilu rauhoittaa mieltä. Oulussa satoi rajusti vettä ja rakeita sunnuntai-iltapäivänä. Sää kylmeni useita asteita, tytöillä oli haaveena mennä uimaan meren aaltoihin, mutta rannalla tuuli kovasti ja sateli vielä vettä, joten siirryimme Edenin sisätiloihin syömään jäätelöä.


Nallikarin rannalla on kaunis puisto, jossa paljon kauniita istutuksia, penkkejä, pöytiä ja lapsille leikkivälineitä. Omenapuut olivat täydessä kukassa. Puisto oli oikein raikas sateen jäljiltä.Kuvassa kahden pienen "hobittin" hiekkaiset jalat aamu-uinnin jälkeen. Oli ihana seurata kahden 8-vuotiaan tytön iloisia touhuja niin hiekkaleikeissä rannalla kuin vedessäkin. Pienten elämä on vielä (onneksi) niin huoletonta ja iloista.Kissankäpäliä "lainamökkimme" pihalla. En ole raaskinut ajella nurmikkoakaan ruohonleikkurilla kaikista paikoista, koska nyt kesän luonnonkukkaloisto on parhaimmillaan. Näitä ihanan pehmoisia käpälöitä ei enää kaikista paikoista löydykään. Kissankäpälät ovat oivallisia kuivakukkina.

Muutama kullerokin löytyy pihaltamme. Kullero on oikein kesäinen, aurinkoinen kukka. Sää suosi juhannusaattona sekä juhannuspäivänä juhlintaa. Me vietimme perinteistä juhannusta mökillä, jossa olemme nyt asustelleet pian kaksi kuukautta. Saunoimme, paistoimme makkaraa, söimme sipsejä ym perinteistä juhannusjuhlaruokaa. Sääskiä oli ihan riittävän paljon, joten hyttyskarkotekiekot paloivat koko ajan ulkopöydillä. Sääsket eivät ainakaan minua suuremmin haittaa, koska pohjoisen ihmisenä niihin on jo pienestä pitäen jollakin lailla tottunut.
Nuppu-koirammekin osallistui juhannuksen viettoon kanssamme. Hän kulki perässäni jokaisen askeleen. Nuppu tulee saunaankin mukaan. Saunan jälkeen lapset uivat ahkerasti Nuppu mukanaan.
Ei kommentteja: