torstai 24. heinäkuuta 2008

Paluu arkeen 24.7.08


Palasin eilen kotiin lomaltani. Olin muutaman päivän ystäväni luona, matkailin Oulussa, Kemissä, Torniossa ja myös Ruotsin puolella. Vettä satoi useampana päivänä, mutta ei se haitannut ollenkaan, silloin oli hyvä olla sisällä ja levähtää. Oli oikeasti ihana olla pois kotoa ja remontin keskeltä muutama päivä. Tunnen itseni levänneeksi ja sain uutta voimaa jaksaa elämää ja arkea eteenpäin. Sain tutustua myös uusiin, todella mukaviin ihmisiin.Yesterday I came back home from my vacation. I spend few days with my dear friend. It was raining but that was ok, it was nice to be inside and take some rest. I feel myself rested and I have new strength to go on with my life. Thank You!
Paluu arkeen ja remontin keskelle oli kuitenkin aikamoinen. Täytyy sanoa, että palasin maanpinnalle heti, kun astuin kotiovesta sisälle. Kotimme on kuin kaatopaikka, kaikkialla on tavaroita, työkaluja, rakennustarvikkeita. Minun vaatteenikin ovat matkalaukussa eteisen lattialla. Meillä ei ole mahdollisuutta käydä suihkussa tai saunassa. Mutta remontti etenee kuitenkin vähäsen joka päivä.
Kesä tuntuu menneen niin mahdottoman nopeasti ohitse. Lapsilla ei ole enää kuin reilut pari viikkoa kesälomaa jäljellä, sitten totuttelemme jälleen tuttuun ja niin turvalliseen päivärytmiin. Kesällä tulee valvottua huomattavasti pitempään kuin muina vuodenaikoina. Aamulla heräilen katsomaan Serranon perheen tapahtumia, samalla käsitöitä tehden. Roosan takki on huppua vaille valmis ja sen jälkeen on pesukonehuovutuksen aika.
Ajatukseni kulkeutuvat hyvinkin usein tulevaan syksyyn. Lapset aloittavat koulunsa, vanhin poikani muuttaa Ouluun ja aloittaa opintonsa Yliopistossa. Olen koettanut hankkia hänelle kaikkea tarpeellista uuteen kotiin. Mieli on haikea, mutta äidin on vaan päästettävä irti. Ja onneksi Oulu on vain reilun tunnin ajomatkan päässä kotoa. Minulla on oma tilkkutyönäyttely syyskuun ajan meidän kaupunkimme uudessa näyttelytilassa. Ennen näyttelyä on vielä niin kovasti touhua; avajaisten suunnittelua, näyttelylle pitää löytää sopiva nimi, keskeneräisten töiden valmistelua ym. Olen todella iloinen, että saan pitää näyttelyni tämän syksyn aikana. Edellinen näyttelyni omalla paikkakunnalla oli v 2002.

I am already thinking next autum. My childrens are going to start their school soon and my oldest son is going to move to Oulu and start his studies in Universitet. I have my own patchwork exhibition in galleri in my livingplace during September. Before the exhibition there is so much to do. I am very happy of the exhibition.

Minulla on myös suunnitteilla monta mielenkiintoista käsityöprojektia, ja yhteen niistä yllä oleva korukin läheisesti liittyy. Sen verran voin nyt kertoa, että koru on Keniasta ja sen on valmistanut Maasai-nainen. Mieheni täyttää ensi kuussa 50-vuotta, joten juhlatkin ovat taas tulossa ja niiden valmistaminen. Touhua riittää ihan jokaiselle päivälle ja varmasti kuluu useampi yökin työn touhussa.I have many interesting projects underway one of which the wristband above is related to. At this point I can tell that the wristband is from Kenya and it has been crafted by a Masai woman.
Tässä on kuvaa uuden saunamme seinistä. Tykkään kovasti ko. kaakeleista. Saunasta tulee "luolamainen". Kattoon laitamme valoista tähtitaivaan.This picture is from our new sauna. It will be rather cave- like.


Uuden pesuhuoneen kaakeliseinää. Sinisävyinen mosaiikkilaatta tuo mukavasti ilmettä muuten niin valkoiseen pesuhuoneeseen.
This is the new bathroom wall. The bluish mosaic tiles are a nice detail.
Tänään sain vihdoinkin aloitettua nukkekotinikin rakentamisen pitkän tauon jälkeen. Nyt vuorossa on pesuhuoneen lattian laatoitus. Ostin Sinooperista Qrystal-mosaiikkia ja siitä aloitin lattian tekoa. Mosaiikki on lasia ja jokainen pala tuntuu olevan erikokoinen, mutta jospa saisin tämän onnistumaan. Ehdotin meidän pesuhuoneemme laatoittajalle, että jospa hän tekisi nukkekotinikin laatoituksen, mutta jostain kumman syystä hän ei suostunut. Pesuhuoneeseen tulee valkoiset posliinikalusteet, joissa on hento, vihreä kukkakoristelu.
Today I started to decorate my dollhouse after a long brake. I will use tiny glass mosaic for the bathroom floor.
Tänään kuuntelin yhtä suosikkiartistiani Carole Kingiä ja erityisesti kappaletta "You've Got a Friend". Kappaletta pääsee kuuntelemaan tästä linkistä http://www.youtube.com/watch?v=B_L4epGowZU. Pidän erityisesti tästä kappaleesta, kuuntelen tarkasti laulun sanat. Ne tuovat mieleeni erityisesti rakkaat ystäväni ja miten paljon heitä kaipaan.
Today I was listening to one of my favourite artists Carole King and her song "You've Got a Friend". You can listen to the song through the link above. I especially like this song, the lyrics remind me of my dearest friends and how much I miss them.
Oikein mukavia ja toivottavasti aurinkoisia kesäpäiviä kaikille.
I wish pleasant summer days for everyone.


2 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hei, olipa ihana nähdä kuvia pesuhuoneesta ja saunan seinästä, hyvin olette valinneet, ihanat on.

Huomasin, että olet ruvennut laittamaan englanninkielisiäkin tekstejä väliin. Se on kiva, sekä itselle kielenharjoitusta että ulkomaisille lukijoille selvennystä..

Kävin katsomassa Carole Kingin kappaleen, se on ikisuosikki, ihana aikuinen nainen laulaa ystävyydestä. Hieno laulu ja hieno teema.

Jos on saanut läheisiä ystäviä elämässään niin sitä ystävyyttä kannattaa vaalia ja pitää hyvänä.

Jaksamisia sinne päin! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Oli mukava nähdä kuvia teidän uudesta kylppäristä.
Kuuntelin laulun...olen soiton päässä....