perjantai 30. maaliskuuta 2012

Maaliskuussa valmistunut...Maaliskuussa valmistui jo monia vuosia sitten aloittamani työ "Harmaavarpusesta paratiisilinnuksi" Aloitin työn viikonloppukurssilla Suomussalmella kesällä v. 2006-2007. Olin jo kauan kerännyt silkkikankaita, ja niistä kankaanpaloista syntyikin työn tausta, paratiisikukat.
Tämä tilkkutyö liittyy vahvasti omaan minän löytämiseen, oman itseni hyväksymiseen juuri sellaisena kuin olen. Olen nuoruudessani ollut hyvin arka, ujo, esiintymistä ja esillä oloa kovasti jännittävä tyttö. Ja nuori nainen, jolla ei ollut lainkaan itsetuntoa. Tunsin itseni harmaavarpuseksi paratiisilintujen joukossa.
Sairastuminen ja vammautuminen aloittivat voimakkaan sisäisen prosessin, johon liittyi masennusta, terapiaa, paljon sairaalassa vietettyä aikaa, leikkauksia, huolta lapsista,huolta kodista, taloudellisia vaikeuksia, omasta ammatti-identiteetistä luopumista ym. Tämän prosessin aikana aloin vähitellen löytämään itseäni ja hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Olen vähitellen kasvamassa harmaavarpusesta paratiisilinnuksi...En ole vielä läheskään valmis, mutta muutosta on tapahtunut...
Paratiisilinnun vartalo on vielä aikas harmaa, mutta pyrstössä alkaa olla jo väriä ja pyrstösulat paikallaan... Silkkikankaiden lisäksi olen käyttänyt työssä puuvillakangasta reunakaitaleissa, organzaa pyrstöön, helmiä... Tikkaukset ovat vapaata konetikkausta.

8 kommenttia:

Drora's minimundo kirjoitti...

Beautiful!! This quilt is fantastic.
Wonderful creative work!
Hugs

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis työ, jossa on koko sielu mukana. Kiitos kun jaoit kertomuksen, sillä se kosketti toista harmaavarpusta.

Saga kirjoitti...

Kylläpä tuo on kaunis!

Eija kirjoitti...

Kaunis työ ihanat värit. Koskettava kertomus.Kiva, että jaksat ja voit taas ommella ;D Mukavaa kevättä sinulle.

Nurkkalintu kirjoitti...

Kaunis!
Kiitos jakamisesta <3
Siunausta toukokuuhun!

Nurkkalintu kirjoitti...

Siunausta elokuulle ja lähestyville syyspäiville!

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Ihana työ ja koskettava kertomus. Toivon että paratiisilintu olisi valmis levittämään siipensä ja lähtemään lentoon täydessä kauneudessaan.. voimia sinulle:)

Nurkkalintu kirjoitti...


Tulin toivottamaan sinulle ja rakkaillesi siunattua adventin aikaa ja joulun odotusta.